用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 111 同110即係點?
樓主: happyritamama
go

111 同110即係點? [複製鏈接]

Charlotte_mom 發表於 13-6-26 15:37
咁又未必, 睇你填邊間姐, 非熱門一樣有機
happyritamama 就係話想2同3都揀熱門

cautionchan  12 NET???  發表於 8 小時前

其實 NET 11 同 NET 12 都有差唔多o既情況...

happyritamama 發表於 13-6-26 13:58
甲部係咪可以選3間?係咪應該填3間都熱門同好鍾意既?3間都吾同區都得?

...

可以, 如果你有 backup 的話可以試下甲部咁填:

男仔: 1. 喇沙 2. st. joe 3. 華仁
女仔: 1. 聖瑪利 2. 瑪利諾 3. 瑪利曼

引用:+本帖最後由+spmok1999+於+13-6-26+17:40+

原帖由 spmok1999 於 13-06-26 發表
如果咁填。甲2甲3一見到,即不要啦。唔填好過。填左畀入機個個唔小心㩒錯制,去左離島(沙頭角畀雙非佔領了),到時無仇報。

聽落怪怪的 好像對自已小朋友無信心又想摶超級大獎咁
第一次唔得就降低要求 第2次再唔得就再低啲
如果覺得有能力讀一級學府 唔會叩2線學校都覺得難吧

786 發表於 13-6-26 20:42
如果咁填。甲2甲3一見到,即不要啦。唔填好過。填左畀入機個個唔小心㩒錯制,去左離島(沙頭角畀雙非佔領了 ...
哈哈! 有 BACKUP 玩下o野有咩所謂? 可能真係搏佢電腦出錯甲部三間是但中一間就好了...]

"入機個個唔小心㩒錯制" <-- 呢樣我未聽講過o羅!

回覆:111 同110即係點?

咁係咪甲二、三,比乙一更難入?

咁應該點揀呀?

咁係咪甲二、三,比乙一更難入?

咁應該點揀呀?
甲 二、三,比乙一更難入? 唔一定o羅, 問題係要睇你揀咩學校?

如果係熱門的話, 甲部基本上只有甲一有機會, 如果係非熱門  甲 二、三 都可能仲有希望, 但若果抽中甲 二、三的話, 咁就冇得抽乙部了...

引用:Quote:786+發表於+13-6-26+20:42+如果咁填

原帖由 spmok1999 於 13-06-26 發表
哈哈! 有 BACKUP 玩下o野有咩所謂? 可能真係搏佢電腦出錯甲部三間是但中一間就好了...]

"入機個 ...
2012-13小一那班,ek呢度有個case.父母一心把甲二甲三填12校網華仁聖約瑟,卻用了前年的學校編號。結果前年的編號=該年一間大把位的學校。甲二中左。那父母是臨放榜前二天才發現上ek說。救唔番了。

786 發表於 13-6-26 23:57
2012-13小一那班,ek呢度有個case.父母一心把甲二甲三填12校網華仁聖約瑟,卻用了前年的學校編號。結果前年 ...

佢地點解會咁叻搵到前年的學校編號但又唔發覺年份唔o岩? 又真係幾戲劇性喎??? 乜統一派位唔係去到center先比份表同本學校資料先可以填o既咩??? 如果我冇記錯應該係咁o架喎???

咁樣填通常都係有backup玩玩下心態去填? 咁又會唔會女仔填男校, 男仔填女校呢, 如果咁樣填又會唔會被抽中呢??? 我都想聽下呢d騎呢故事呀~

回覆:111 同110即係點?

甲部三間都可以三個不同區?

小兔~阿比  係  發表於 13-6-27 08:16

醒目開學勳章 王國長老

引用:甲部三間都可以三個不同區? +

原帖由 happyritamama 於 13-06-27 發表
甲部三間都可以三個不同區?
甲部不限校網,點揀都得

‹ 上一主題|下一主題