用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 考2014/2015 小一求意見?
樓主: Allyly
go

考2014/2015 小一求意見? [複製鏈接]

引用:Quote:dreambutterfly+發表於+13-10-23+05:

原帖由 我愛賴屎B 於 13-10-23 發表
我不會回覆這麼無理的學校(自己遲24日,竟然要求10日內覆)

C6如果趕得及返香港,由佢回覆吧! ...
學校又冇話只可以 fax........
另外,請問有邊間學校會附上回郵信封等你答覆?

引用:Quote:bxxd+發表於+13-10-22+19:41+過去了

原帖由 我愛賴屎B 於 13-10-22 發表
我和c6拉鋸中,他堅持再報,而我不想,覺得勉強無幸福~
人家不准我參加11月面試,要等11月成功者不要學位 ...
請問學校真係講過唔准你再報十一月嘅面試嗎?? 你有冇打去學校問過?未問清楚前,請唔好擾亂其他家長…………

相信心儀嶺小嘅家長,係會主動打去學校問下有冇得報第二輪嘅面試,亦唔會介意自己係正取生定後備,如果你真係好介意自己小朋友係做大後備的話,恐怕小一呢個遊戲未完你已經………………幾萬個考生,邊有咁多正取生位呢?面對現實吧!

我愛賴屎B  如#67第二行,我真不想再講什麼!部份實在難以理解!  發表於 13-10-25 10:07
我愛賴屎B  等於無人邀請你11月去飲,你會不請自來嗎?  發表於 13-10-25 10:06
我愛賴屎B  人地只問我是否參加6月面試呀!沒提過11月!  發表於 13-10-24 16:19

醒目開學勳章 王國長老

每一間學校也有其優點及改善空間, 而這個討論區是給心儀該校的家長作出分享,  

如對該校的行政手法不滿, 建議直接與學校聯絡及反映

在此亦再重申文責自負, 如因會員之失實言論而負上法律責任, 一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

受到警告

引用:+本帖最後由+我愛賴屎B+於+13-10-24+16:21+

原帖由 我愛賴屎B 於 13-10-24 發表
牛皮燈籠

吾該管理員做野,佢要投訴去教育局啦!佢想攪到suspend衣個topic!!

有怨魂不散 ???

iluvchun, support you !! 祝你小朋友下round 大成功 !! 加油!!!    

醒目開學勳章 王國長老

開立此討論版的目的是讓就讀此學校的家長組織起來,暢談自己仔女就讀學校的日常事務及交流意見,回文者亦必須尊重這點,謝謝!

如果會員在不同版面上不斷發表某間學校的負面言論,均會被視為惡意攻擊,帖文會被屏蔽,再違規者,可能被禁言或封戶。
請大家留意,謝謝。

其實每間學校都有長處短處、好處壞處,因小朋友有不同性格, 家長有不同要求,所以每一間學校都有其存在的價值,大家應尊重就讀該校小朋友的家長,理性討論。
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回復 我愛賴屎B 的帖子

路過:
"打電話回覆就足夠啦!"
請問邊有學校會用打電話嚟回覆架? 呢個方法点證實你曾經回覆呢? 如果個個都打電話回覆, 學校一日會收几個電話?
"郵筒亦不是隨街有!" 香港唔係揾個郵筒同郵局都咁難嘛? 咁你寄申請表時係点寄架? 為仔女揾學校, 用啲時間去寄信都唔得?
真係太奇怪!

貢獻勳章

回覆:考2014/2015 小一求意見?

溫馨提示

事件已經平息,請會員不要再引起不必要事端。

會員亦請留意所出的言論有否偏離主題。如情況未有改善,會將主題關上。多謝合作。

引用:學校真係好有心,我第一次被+reject,佢都

原帖由 a_for_apple 於 13-06-28 發表
學校真係好有心,我第一次被 reject,佢都俾我再報名,最後收咗,大家都努力!

...
我reject左,諗住再入表報多一次,希望比機會我啦

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+13-06-28+發

原帖由 BB女樂樂 於 14-01-13 發表
我reject左,諗住再入表報多一次,希望比機會我啦
加油呀!

受到警告
‹ 上一主題|下一主題