用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 叩門面試完, 有否 2nd in
樓主: tonytse
go

叩門面試完, 有否 2nd in [複製鏈接]

回復 cutecutewing 的帖子

其實都只係問我地點解要揀佢地學校,對聖家認識有幾多咁。主要都係校長講番小朋友第一次面試嘅野,睇profolio同講學校啲野咁~~不過校長透露佢1st in 揀咗4、50人見,聽佢意思應該係所有等一次見完嘅小朋友,將會係排住有位就收。
我地真係非常幸運。

回覆:叩門面試完, 有否 2nd in

大家好,我囡囡都叩門入了聖家,大家多多指教

因我想為明年派位而做準備, 但我上2間學校(九龍塘/九龍城) 既網都無話幾時係叩門日子. 請問有經驗既家長, 我想請問叩聖家門係情序係:
1) 放榜後即可去放自己portfoilio
2) 定係留意佢網頁, 會有指定既form同日子要交返去?

回覆:bobobetty 的帖子

突然睇到呢個post~想留啲資料俾來年想叩門嘅朋友
首先,聖家以往係冇叩門form填嘅,如有心叩門,可以寫信申請。我舊年連同K2K3成績表及profolio在統一派位前兩日親手交到學校。跟據舊年同校長會面發現佢係有留意小朋嘅幼稚園成績表,又會留意小朋寫嘅字嘅。大家不妨先了解嘉諾撒會學校嘅教學方式再喺信𥚃發揮下。祝你成功!

wingsze23  請問扣門是否需1-1-1?  發表於 14-1-27 17:30

回覆:hecabb 的帖子

你好,請問係統一派位交form前定放榜前?many thx

回覆 popcorn11202001 的帖子

我係放榜前兩日交profolio嘅~答埋其他點評,我哋由自行至抽獎都冇揀過九龍城聖家的,我哋係0-0-0,所以舊年叩門肯定唔需要1-1-1。希望今年你哋都唔需要啦。

回覆:hecabb 的帖子

Thanks hecabb,請問profoilo 一般要幾多頁同要d咩呢?因為我個女冇証書,只得一張劍橋

‹ 上一主題|下一主題