用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 希望同將會和小朋友報小學的家長分享下我的選校經歷 ...
樓主: j0083
go

希望同將會和小朋友報小學的家長分享下我的選校經歷 [複製鏈接]

回覆:希望同將會和小朋友報小學的家長分享下我的選校經歷

:;pppp:鬼叫唔識人做校長咩

唉,叩門一年難過一年

引用:唉,叩門一年難過一年 +

原帖由 大眼青蛙 於 13-06-25 發表
唉,叩門一年難過一年
扣門從來不是一個公平的遊戲!是一個精英此拼的鬥獸場!

會唔會已經收足,根本無叩門位,無謂比假希望人

回覆:crazymum 的帖子

亦是第二輪運氣比賽

呢輪都靠少少實力,如果唔係in都無得in呀

引用:如果唔打算收,+唔邀請去面試可以慳番時間和

原帖由 easybring 於 13-06-25 發表
如果唔打算收, 唔邀請去面試可以慳番時間和精神去第二間.
極同意。好多clash面試日期,其實畀人當佈景做場戲有咩用。

收到消息,有校董推薦而無111也無行。某地區名校。

即是111,還要識人。淨識人,無111也不行。呢d才叫優先。

一分耕耘一分收穫,人地全家總動員準備幾年先有料整到個靚仔portfolio 出來,呢 d 先係求學誠意,可獲優先面試都十分合理。

填張表格 3 條 1 就有面試優先?講您都唔好信啦!
‹ 上一主題|下一主題