用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍吳國偉紀念幼稚園 請問佢地既師資如何?
go

請問佢地既師資如何? [複製鏈接]

請問吳國偉既師資如何?有冇注校社工?老師細心嘛?係咪用活動方式教學?有冇蒙特梭利教學成份?
若果要報讀係咪要入學前一年先可以入表架?
謝謝回覆〜

0    0    0    0

師資唔錯, 個外藉英語男老師好受小朋友鐘意, xxxxx, 而學校係冇社工的, 係活動方式教學, 唔知有冇蒙特梭利教學成份, 同出面一般幼稚園一樣, 入學前一年先可以入表申請k1... , 有錯請大家更正, 希望幫到你.
karenckl 發表於 13-6-21 09:41
請問吳國偉既師資如何?有冇注校社工?老師細心嘛?係咪用活動方式教學?有冇蒙特梭利教學成份?
若果要報讀係咪 ...

我個仔依家讀緊K.1, 老師好有愛心、好盡責架, 好關顧D學生!
老師形容我個仔係好有挑戰性既小朋友, 換句話說即係"惡教!"...但佢話不斷要諗方法"對付"佢, 好positive好有HEART囉...
學校通告同文件都好整齊企理, 好欣賞! 校園環境又好開揚乾淨企理。
校內採取活動式教學, 不斷咁INSPIRE小朋友thinking同association。
同埋呢間學校好著重小朋友自理架, 叫小朋友自理又唔係叫"唔理"喎...呢個理念今時今日好重要囉!

引用:我個仔依家讀緊K.1,+老師好有愛心、好盡責

原帖由 connie721 於 14-01-24 發表
我個仔依家讀緊K.1, 老師好有愛心、好盡責架, 好關顧D學生!
老師形容我個仔係好有挑戰性既小朋友,  ...
同意

回覆:tusenwanee 的帖子

好似一出世就可報定名,唔需等入學前一年,right?

‹ 上一主題|下一主題