用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV call waiting 后 - 開心又擔心
樓主: Macylau
go

KV call waiting 后 - 開心又擔心 [複製鏈接]

Twongcw 發表於 13-6-21 13:47
我早前收到KV waiting offer 後都係因為校巴full 左, 於是報街車, 仲俾埋deposit $500, 但剛收到KV校方通知 ...
一定係揀校巴

回復 Twongcw 的帖子

Of course using KV school bus, the bus fleet is managed by KV internally and with teacher on board. It would be much better than external nanny bus.

Large bus: https://www.dropbox.com/s/zcf0sghmtxym17q/IMG_2856.JPG

Smaller bus: https://www.dropbox.com/s/z0bbtecf0jqf6zm/IMG_2850.JPG

引用:我早前收到KV+waiting+offer+後都係因為校

原帖由 Twongcw 於 13-06-21 發表
我早前收到KV waiting offer 後都係因為校巴full 左, 於是報街車, 仲俾埋deposit $500, 但剛收到KV校方通知 ...
明白你的憂慮,不過,我覺得take校巴好d,因為: 1) 500元不應該係考慮因素之一,不要因為$而make 錯decision, 2) 有冇安全帶,長途車小朋友頂唔頂得順等,撘幾次就知道,相反街車安唔安全未必咁易察覺,3)校車轉街車容易過街車轉校車,真係唔好彩要轉您都係蝕咗幾佰蚊啫!

School bus for sure.  Teachers are on board.  Much safe!

想請問你地留位費張支票(日期寫6月22日)過左數未?
我個張還未過數,有D擔心因為已放原校K1位!

貢獻勳章

乜梁叔叔又開返車啦, 佢係一個好安全盡責的司機. 以前有位林太跟車做保母, 佢兩個拍擋真係天下無敵. 對於小朋友上車就喊 / 賴尿 / 流鼻血, 真係有一手!

回復 JoyceNgYY 的帖子

我個女坐開校車,
佢去summer camp話d校車冇kv 校車咁安全

‹ 上一主題|下一主題