用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 雅息士道的家息請教
go

雅息士道的家息請教

請問老師是否細心? 今年k3 的家長考直資或私立男仔係咪咪有好消息 派位又好嗎? 叩問又如何?
其實有冇媽媽可以話我知雅息士道大約K1 to K3學校程度又如何? 係咪真係現在sc D 媽媽說 係出面唔學嘢 只靠學校係死緊 其他D 媽媽好谷 我未入學已感覺好大壓力加上D媽媽說雅息士道冇羅福咁好所以好的老師全在羅福係咪又話因為老校長小出現 考小一或派位都冇以前咁位 有冇家長一一可以答到我應該放棄嗎?

引用:請問老師是否細心?+今年k3+的家長考直資或

原帖由 ddbjan 於 13-06-19 發表
請問老師是否細心? 今年k3 的家長考直資或私立男仔係咪咪有好消息 派位又好嗎? 叩問又如何?
其實有冇媽媽可 ...
吓?唔係呱?!

唔係呱 係咩意思 可否講長細D

引用:唔係呱+係咩意思+可否講長細D

原帖由 ddbjan 於 13-06-23 發表
唔係呱 係咩意思 可否講長細D
( D媽媽說雅息士道冇羅福咁好所以好的老師全在羅福係咪又話因為老校長小出現), 見到有d驚。

My girl in essex road K2, all her teachers are EXTREMELY GOOD! v considerate and nice to all the kids.
my girl is good in academic no need to take extra classes. she can write chinese and english in full sentences.

只靠學校係死緊???  this MUST NOT BE SC LOR!!

回覆:雅息士道的家息請教

與羅福道的課程是一樣的。

K3考直資及私小怎樣 德育又如何?好想仔仔讀 但又驚? 可否再講多D

我囡嚟緊都係响雅息士道讀, 但從來冇驚過。喺邊間讀學校都好, 讀書成績,德育一定唔係淨靠學校。家教先係最重要。我自己從來冇讀過名校, 但我可以講, 我自己同其他同學, 雖然唔係個個搵到錢唔洗憂, 但起碼懂得知足感恩, 唔洗父母擔心, 唔係壞人。

多謝各家長給我的好消息 再請問多些今年k3學生考直資及私校成功嗎?去邊間多可否講些校名多謝感激

回復 mannitol 的帖子

同意

回覆:ddbjan 的帖子

我個仔果班廿九人,有四個考入 DBSPD.

回覆:Crystal_2007 的帖子

仔仔今年畢業啦,我一直都好喜歡 St Cat. ,真係活動教學,小朋友從輕鬆快樂氣氛中學習。小朋友每天只需十五至三十分鐘,便能完成所有功課。

HappiMom  Can't agree more  發表於 13-7-9 23:29

今年K3未出統計架,不如你睇番舊帖,去年k3考得好好的。

小朋友今年K1,我很满意校舍,小班,有NET,有国語堂,今日仲有兩小時家長簡介會,睇得出老師很用心,相信小朋友一定能從愉快中学習