用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖羅撤對聖家(九龍塘),哪間好?
樓主: Dwarfs28
go

聖羅撤對聖家(九龍塘),哪間好? [複製鏈接]

xxariesxx 發表於 13-6-17 19:28
你都講得啱,但我顧累的不只是勸退問題,我怕是家長若遇上其他困難在學校是得不到任何支援,家長都要承受好 ...

你好! 我打算幫囡囡報讀這間幼稚園, 可否透露你小朋友在聖羅撒幼稚園時你所承受的委屈, 因我不想幫囡囡報錯幼稚園啊, 感激!

回復 caca1227 的帖子

如果你唔駛坐校車都會好D, 如果要, 係要好好想清楚.  我終於捱到呀女畢業了, 我C都唔會比細仔入去讀囉.
而且個校長真係!!!  講起都火呀!!

sammilcm 發表於 13-6-17 17:33
但如果間學校有hard, 唔係應該比d hard教學生咩??  依d就係佢地保住自己brand 1嘅方法....... 我真係唔可以 ...
大把依d只會教"好學生"的學校!  

回復 sammilcm 的帖子

聖家又係用同一間校車? 咁係咪又係咁差?

引用:回復+caca1227+的帖子 如果你唔駛坐校車都

原帖由 sammilcm 於 13-06-19 發表

如果你唔駛坐校車都會好D, 如果要, 係要好好想清楚.  我終於捱到呀女畢業了, 我C都 ...
咁...即係kg 都好有問題?...你女兒有讀小學嗎?

bbming 發表於 13-6-19 15:28
咁...即係kg 都好有問題?...你女兒有讀小學嗎?
係呀, 小女今年畢業了, 忍得我地依班家長好辛苦呀!!  等呀女真正畢業後, 我們就會寫信去投訴, 發洩番我們依2年內的不滿.  我係第2年已經冇唸過比呀女讀依間小學, 我唔喜歡佢地唔係有教無類.  佢地唔係一間好學校, 只可以講係一間出名學校, 好同出名係完全唔同, 我唔想我個女兒從係依D學校讀.  讀書當然重要, 但品行同學點做人係更重要囉.

你想知點解我地咁唔滿意, 可CLICK入去睇下.
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2467164&extra=page%3D2

引用:回復+caca1227+的帖子 如果你唔駛坐校車都

原帖由 sammilcm 於 13-06-19 發表

如果你唔駛坐校車都會好D, 如果要, 係要好好想清楚.  我終於捱到呀女畢業了, 我C都 ...
請問你講嘅校長係指kg 定小學校長呀 ?

回覆:sissysze 的帖子

Kg I think !

sammilcm    發表於 13-6-19 17:04

回覆:聖羅撤對聖家(九龍塘),哪間好

但好少会因為架校車唔好而唔揀间学校

回覆:Dwarfs28 的帖子

我地係因為學校手法同教學理念而唔選依間學校!!

引用:回復+sammilcm+的帖子 聖家又係用同一間校

原帖由 soscho 於 13-06-19 發表
回復 sammilcm 的帖子

聖家又係用同一間校車? 咁係咪又係咁差?
聖家是用第2間校車公司

引用:Quote:xxariesxx+發表於+13-6-17+19:28+你

原帖由 caca1227 於 13-06-19 發表
你好! 我打算幫囡囡報讀這間幼稚園, 可否透露你小朋友在聖羅撒幼稚園時你所承受的委屈, 因我不想幫囡囡報 ...
讀呢間學校雖然有所得著,但過程絕稱不上愉快。淨係學校當正家長係壞人,經常拒之門外,放學後家長便要9秒9離開學校,學生想去個廁所也不能,佢哋話廁所關了,家長要盡快離開,行慢一步都關上大閘。

回覆:xxariesxx 的帖子

乜依家變到咁恐佈啊?當年“李主任”成日放學都同家長so so 㗎

甘係kg 嘅問題,好似唔關小學事,二間唔同校長架喎

引用:甘係kg+嘅問題,好似唔關小學事,二間唔同

原帖由 sissysze 於 13-06-19 發表
甘係kg 嘅問題,好似唔關小學事,二間唔同校長架喎
你若是堅決認為小學跟kg行事手法截然不同也是可以的

引用:乜依家變到咁恐佈啊?當年“李主任”成日放

原帖由 koeydadamama 於 13-06-19 發表
乜依家變到咁恐佈啊?當年“李主任”成日放學都同家長so so 㗎
同人socialreally?

回覆:xxariesxx 的帖子

林玉珍修女做校長時
嗰時小朋友好開心架!

引用:林玉珍修女做校長時 嗰時小朋友好開心架! +

原帖由 koeydadamama 於 13-06-19 發表
林玉珍修女做校長時
嗰時小朋友好開心架!
我現在唔多開心囉,連功課都唔講解,只需要加上親子兩隻字就得,咁就可以連題目都唔使解俾學生聽,返到屋企要家長自己教個小朋友睇題目同點做,幸好我是ftm,若返工真想死掉算了。

‹ 上一主題|下一主題