用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 深水埗崇真新丁討論區 ( 前輩多多指教 ) ...
樓主: bighinhin
go

深水埗崇真新丁討論區 ( 前輩多多指教 )   [複製鏈接]

回覆:hugub 的帖子

Thx!

請問七月尾開始夏日course ,然後計兩星期?抑或七月中開始夏日course ,然後計兩星期?

唔一定要上...因為要另外收費

引用:唔一定要上...因為要另外收費

原帖由 hugub 於 14-02-20 發表
謝謝

引用:唔一定要上...因為要另外收費

原帖由 hugub 於 14-02-20 發表
請問約幾錢???

各位基宗家長好,本人早兩天綱收到入學通知書,但有一問題想請教,如被編入廣東話班是否只是中文科不用普通話,而其它還是用英文授課。另想問校風可以嗎?謝謝!

引用:各位基宗家長好,本人早兩天綱收到入學通知

原帖由 estherf 於 14-03-02 發表
各位基宗家長好,本人早兩天綱收到入學通知書,但有一問題想請教,如被編入廣東話班是否只是中文科不用普通 ...
請問你是12月中面試?還是1月尾面試??
請問deadline 註冊是幾時??

1月面試,3月8日註冊

MariaTsui  Thx  發表於 14-3-3 10:55

estherf 發表於 14-3-2 13:12
各位基宗家長好,本人早兩天綱收到入學通知書,但有一問題想請教,如被編入廣東話班是否只是中文科不用普通 ...
正確, 中文用廣東話, 普通話係普通話教, 其他科用英文教... 校風唔錯 (坦白講 F.1 開始青春期都一定有同學反叛但都屬於情緖小問題, 老師一定會個別處理) , 點解我仍然講校風唔錯因為基崇學生整體係好沌品,校園內真係冇毒品, 黑幫問題...現今社會真係好恐佈名校生都吸毒犯毒,學校有驗毒計劃作防火牆作為家長都放心D...

http://www.dbc.hk/#?channel-c4

基崇校長訪問

校園台 27/2 校園巡禮

請問基祟3月是否有OPEN DAY??

引用:各位基宗家長好,本人早兩天綱收到入學通知

原帖由 estherf 於 14-03-02 發表
請問一藝術課外活動,是否一定要學樂器,因剛剛收了入學信,想問一問!thank you

我有一個仔仔, 5/11/02出生

回覆:carmen_lai 的帖子

剛收到入學通知,有些問題想大家幫忙解答 :~
1)7月份學校會有咩活動?是否有分班試要考?如果去唔到考會點?
2)普教中係唔係有兩班?
3)係唔係一定要學一種樂器同運動?費用大概多少?

謝謝!

回覆 Lokyi709 的帖子

小兒今天都收到取錄信,之前是 waiting
都好想知7月時的bridging course 安排,大約是幾時?

以往係7月尾至8月頭共2星期 Bridging course.

請問有無人可以幫忙解答
1)7月份學校會有咩活動?是否有分班試要考?如果去唔到考會點?
2)普教中係唔係有兩班?
3)係唔係一定要學一種樂器同運動?費用大概多少?

謝謝!

Lokyi709 發表於 14-3-17 16:39
請問有無人可以幫忙解答
2)普教 ...
1. 7月尾至8月頭有2星期bridging course ( 要收費, 家長可自行選擇參加與否) , 8月尾好似有2日迎新 , PS1今年係15/7考, 學校會用黎分班 , 如果唔考學校就唔可以按英文 / 數學程度分班... 只會比其他班你小朋友

2. yes 2班普教中 , 2班英文較強

3. 我囝學開二胡所以無响學校報...學器如果有在外邊學就唔需要在學校再報... 運動我囝學足球, $5XX一個學期(半年), 放學後學校有專車接去球場

唔該晒 !

回覆 hugub 的帖子

Hi, my daughter will accept the offer from school and would like to know about the bridging course. Can anyone share the course content and comments of this course? Thanks!

‹ 上一主題|下一主題