用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 派利是給幼兒園校工??
go

派利是給幼兒園校工?? [複製鏈接]

派利是給幼兒園校工??

請問各位有bb正在讀全日制幼兒園的媽媽,過年是否要派利是給校工?通常派多少錢的利是?因為我的同事說一定要派的...

Re: 派利是給幼兒園校工??

我個仔o個間白紙黑字講到明基於防止賄賂,吾可以員工收受任何餽贈.

一定要派的嗎 那你是否只打算派利是給校工, MISS冇份 ?  我BB讀緊HALF DAY, 我先前只是有想過派利是給老師&媬姆車, 但有BK 媽咪說同老師有錢銀唔係咁好, 所以我唔打算派了, 只會給媬姆車便算了, 如果你心大心細, 唔知要唔要派, 不如果日睇下其他媽咪派唔派, 自己先出手

I will ask my son to give them candies instead of red pocket. It is not neccessary to do so.

其實唔應該派,學校講明唔可以派,都唔駛擔心,老師和嬸嬸唔會因你唔利是,就對小朋友唔好。

如果你有派, 其他家長無派的話, 其他家長會覺得老師對你小朋友好係因為封利是.
‹ 上一主題|下一主題