用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 亞女終於由第尾考到中間喇!thank god....
go

亞女終於由第尾考到中間喇!thank god.... [複製鏈接]

十一月到依家每月洗成七八千補習,考試週洗左四千,不過值得!科料八九十分!已超滿意,老師你千奇唔好唔再補亞女牙!真係加人工都願牙。
事實亞女係中文幼稚園升上英文私小,k1-k3完全聽唔明英文,因為婆婆照顧,工人姐姐又講中文。in 過好多私小都冇人收,老公最終求人地收左女女,所以真係唔想比佢留班呀

0    0    0    0

引用:十一月到依家每月洗成七八千補習,考試週洗

原帖由 stellalamm 於 13-06-13 發表
十一月到依家每月洗成七八千補習,考試週洗左四千,不過值得!科料八九十分!已超滿意,老師你千奇唔 ...
大家都咁辛苦又何必呢?!無一間收証明佢能力唔得 夾硬求個位 係咁補習谷個女上 如果一停左唔補會點?年年夾硬補習谷到個女勉強升到班又如何?日日咁補習 佢讀得開心嗎?有壓力嗎?佢鍾意咁嘅生活模式嗎?揀學校應該就小朋友嘅能力同興趣而選擇合適嘅學校 我真係唔係好同意樓主嘅做法 就算有十萬九千七 可以請個大學教授返黎幫佢補習 都係一個唔健康嘅做法 sorry 不喜勿插!

醒目開學勳章 王國長老

可能係一間中上既學校小朋友會更易發揮所長, 但偏偏要去一間更高一兩級既小學, 小朋友讀得辛苦時外加勁多補習, 相信好快會谷到小朋友無晒童真.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:亞女終於由第尾考到中間喇!thank god....

7、8仟for小學生?

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

醒目開學勳章

其實你有心比女讀英文私小,點解唔係幼稚園就好做好準備?

不過小朋友學野好快,.

stellalamm 發表於 13-6-13 19:05
十一月到依家每月洗成七八千補習,考試週洗左四千,不過值得!科料八九十分!已超滿意,老師你千奇唔 ...
我個仔聽得明interview 要做既野都做晒都無offer!
我無人事、又無咁多錢補習!

橡筋拉得太盡遲早會斷,唔好夾硬谷小朋友讀書。

回覆:亞女終於由第尾考到中間喇!thank god....

明白你感受,替你開心。邊個唔想個仔女一教就識?只是現實不乎理想,搵人幫也無可口非。能由低執起至中間,也真算得來不易。加油。

回復 stellalamm 的帖子

Can I ask you which [size=15.555556297302246px]私小? thanks

一個月七/八千補習???其實樓主怕唔怕囡囡辛苦呀???佢有無曾經講過???我有D擔心小朋友呢!!!!!

回覆:stellalamm 的帖子

請問怎樣補法?centre or 私補?as I know in centre 名校$1200 一科,中英數常一齊補5天,一個月已經$5000 有找。

引用:Quote:原帖由+stellalamm+於+13-06-13+發表

原帖由 maggieddie 於 13-06-13 發表
大家都咁辛苦又何必呢?!無一間收証明佢能力唔得 夾硬求個位 係咁補習谷個女上 如果一停左唔補會點?年年 ...
你估我想架咩,佢爸爸要

引用:+本帖最後由+miriam+於+13-6-13+20:35+編輯

原帖由 miriam 於 13-06-13 發表

可能係一間中上既學校小朋友會更易發揮所長, 但偏偏要去一間 ...
好彩佢依家又出奇地中意英文可能老師依家成日讚佢有進步。

引用:其實你有心比女讀英文私小,點解唔係幼稚園

原帖由 CALVEN 於 13-06-13 發表
其實你有心比女讀英文私小,點解唔係幼稚園就好做好準備?

不過小朋友學野好快,. ...
我之前留晌外國做野,又唔識甘多,仲以為間間幼稚園一樣既Tim , 都係呢一兩年學咋

引用:明白你感受,替你開心。邊個唔想個仔女一教

原帖由 Joyful 於 13-06-13 發表
明白你感受,替你開心。邊個唔想個仔女一教就識?只是現實不乎理想,搵人幫也無可口非。能由低執起至中間, ...
Thank you so much

引用:一個月七/八千補習???其實樓主怕唔怕囡囡辛

原帖由 野人好索子 於 13-06-13 發表
一個月七/八千補習???其實樓主怕唔怕囡囡辛苦呀???佢有無曾經講過???我有D擔心小朋友呢!!!!! ...
佢又話怕老師唔再黎喎佢話唔想留班,又話想繼續同同學仔一齊

引用:請問怎樣補法?centre+or+私補?as+I+know+

原帖由 林嬌嬌 於 13-06-13 發表
請問怎樣補法?centre or 私補?as I know in centre 名校$1200 一科,中英數常一齊補5天,一個月已經$5000 ...
老師都係全科幫佢補,私人架,因為學校學野返到家都差吾多6點,唔想又出去,單對單快靚正!

引用:Quote:原帖由+stellalamm+於+13-06-13+發表

原帖由 maggieddie 於 13-06-13 發表
大家都咁辛苦又何必呢?!無一間收証明佢能力唔得 夾硬求個位 係咁補習谷個女上 如果一停左唔補會點?年年 ...
agree

我知私補係要咁上下$,無論如何,小朋友有進步就恭喜你們,繼續努力,加油!
‹ 上一主題|下一主題