用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 順德聯誼總會梁潔華小學 有無2013-14的同學
樓主: bebesoky
go

有無2013-14的同學 [複製鏈接]

回復 bebesoky 的帖子

感冒嗎,多多休息。

回復 lancelui 的帖子

好呀!我冇報興趣班呀!剩係join左大提琴同田徑,報太多驚佢冇時間温書呀!

引用:回復+bebesoky+的帖子 感冒嗎,多多休息。

原帖由 tingfeiwong 於 13-09-06 發表

感冒嗎,多多休息。
係,謝謝關心。剛去學校取了功課,不過部分要返學先可再做。

今日有無好些?小心身體多休息!

引用:回復+bebesoky+的帖子 今日有無好些?小心

原帖由 lancelui 於 13-09-07 發表

今日有無好些?小心身體多休息!
謝謝關心,小兒已好得7788,我上網跟過下手冊,下星期一有試默。小兒已做了能取回家的功課,其他星期一返學才有。估不到學校好有效率。

我昨日五點半上網,手冊顯示"明天沒有要交的功課"。唔知係咪未update呢

你的小提琴買了幾錢?我今天都買了,四佰蚊,不過我覺得質量較差,但因唔知仔仔是否有興趣,所以平平地玩住先!

引用:我昨日五點半上網,手冊顯示"明天沒有要交

原帖由 lancelui 於 13-09-08 發表
我昨日五點半上網,手冊顯示"明天沒有要交的功課"。唔知係咪未update呢
你要按日期可睇返4/9-6/9既功課要交既野,就咁樣入去只睇到當日(假期)乜都無show架。

引用:你的小提琴買了幾錢?我今天都買了,四佰蚊

原帖由 lancelui 於 13-09-08 發表
你的小提琴買了幾錢?我今天都買了,四佰蚊,不過我覺得質量較差,但因唔知仔仔是否有興趣,所以平平地玩住 ...
我問返自己琴行小提琴要$6xx,所以會係學校訂。睇返體育建議書,仔仔可以報小型網球校隊和乒乓班。

我仔仔報了籃球,小提琴和畫班

本來想報乒乓球,但在星期二上,撞了時間

回覆:有無2013-14的同學

小提琴班我選星期六,唔知會唔會一起上呢

我都係報了sat喎,10:00-11:00

引用:我都係報了sat喎,10:00-11:00

原帖由 lancelui 於 13-09-11 發表
我都係報了sat喎,10:00-11:00
I applied same time

回覆:有無2013-14的同學

想問大家7月10日畢業典禮一至五年級要參加嗎?打算報團去旅行。打去學校問接电話個小姐好似吾多知咁。因7月7日已經係結業禮、10號係咪只六年級生出席呀?Thanks!!!

引用:想問大家7月10日畢業典禮一至五年級要參加

原帖由 Kailey.MaMa 於 14-05-12 發表
想問大家7月10日畢業典禮一至五年級要參加嗎?打算報團去旅行。打去學校問接电話個小姐好似吾多知咁。因7月 ...
試下問班主任吧

回覆 bebesoky 的帖子

我小朋友2013-14的同學, 普通話教學真係好,畢業時普通話有一定水平,校風要求亦漸見嚴格,我小朋友讀得開心,只要家長們為小朋友著想不要過於溺愛孩子,配合學校; 我發覺近年學校更改些措施培養孩子的自理能力,如旅行謝絕家長做跟班; 今屆派位只安排家長在大堂等待結果,避免過於緊張家長影響同學們情緒,都值得一讚!     最後都係個句,家長擔當角色其實十分重要,每間學校都有好學生,好家長,亦有怪獸家長,在於我們家長心態而已!

引用:回覆+bebesoky+的帖子 我小朋友2013-14的

原帖由 win_wan38 於 14-07-08 發表
回覆 bebesoky 的帖子

我小朋友2013-14的同學, 普通話教學真係好,畢業時普通話有一定水平,校風要求亦漸 ...
多謝提點。唔知今年派成點,學校網頁未有資料。
雖然只完成第1年課程,小兒很開心。希望一直如此。

‹ 上一主題|下一主題