用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 14-15年小一面試日
樓主: siutse
go

14-15年小一面試日   [複製鏈接]

回復 huba 的帖子

hi huba較早前您曾覆我有關西九四小龍至旺角校舍的問題, 我小朋友現first waiting list,想問你們今年美孚至柏景灣至旺角校舍,中間是否可停西九四小龍, 還有今年有無校巴由美孚西九線往將軍澳?雖知今年校巴線未必如2014-2015年,但想作參考, 謝謝回覆!

cmt1010 發表於 13-8-25 15:48
剛剛果年有傳話最初reject的後來都有被邀請interview,不過競爭一年比一年激烈,加上優中今年dsc成績幾好, ...
小弟咁多年都未聽過會call 班rejected番離interview; 我知其他直資有,不過優小就唔覺有。

回覆:josephine99 的帖子

今年美孚沒有站。

中天英 發表於 13-8-26 11:41
小弟咁多年都未聽過會call 班rejected番離interview; 我知其他直資有,不過優小就唔覺有。 …
reject咗之後叩門開學後再接見收咗就聽聞過。不過都是幾年前既聽聞了。

醒目開學勳章

回覆:ngkf 的帖子

識人去年First waiting, 真係今年六月才call second in.

PoohsBaby 發表於 13-8-25 14:35
回復 man_chik 的帖子

"真係考我哋誠意!"
唉~其實如果對我呢d湊仔婆黎講,都唔係誠唔誠意既問題,好有難度,我老公番工唔定時,今日至知第二日番幾點,好多時早一日至知放假,公司亦已經要就佢返學,月尾rq假比較易,但偏偏全部講座響月頭,屋企人又住得遠,我只可以帶埋個仔去,但兩個鐘喎,帶書比佢最多咪頂到一個鐘。星期四晚,佢第二日要返學,又要夜瞓添! 唉~

魚兒小寶貝 發表於 13-8-28 14:35
唉~其實如果對我呢d湊仔婆黎講,都唔係誠唔誠意既問題,好有難度,我老公番工唔定時,今日至知第二日番幾點 …
我都見到有小朋友,玩咗個幾鐘iPad. 因為家長內容小朋友聽唔明又坐唔定。

魚兒小寶貝  呀~係喎,好彩你提醒我,平時我甚少比佢玩手機iPad之類,所以冇醒起,但到時都只好帶埋比佢玩喇。  發表於 13-8-28 23:12

回覆:14-15年小一面試日

請問Fax咗回條上家長講座嘅有無收到學校電話confirmation話已收到回條呢?定係會再收到信?

回覆:14-15年小一面試日

應該無confirmation啦,我啱啱親身去交,老師都係提我哋到時準時出席講座咋

‹ 上一主題|下一主題