用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖三一堂小學 聖三一堂小學的評價
go

聖三一堂小學的評價 [複製鏈接]

聖三一堂小學的評價
   1    0    0    0

我也想清楚知道,我諗你都係因為15號前要交學費,所以更加想了解間學校,到呢一刻為止,我在網上,朋友口中,知到呢間學校唔算谷,無乜什費,小朋友讀得開心,但升中成績一般,有錯或有更多關係這學校的資訊,請即發表

其實點 define "升中成績一般"?

回復 nanalam 的帖子

我都係煩緊交唔交好, 有2nd in 未有消息, 又未有其它 offer
都要交咗先.....

nanalam 發表於 13-6-13 12:47
其實點 define "升中成績一般"?
往年升讀band one中學的人數,加上佢地無特別活動係標青

我感覺很差,因上年in完,入左後補,但一直未有回答,
其間我曾致電問及這事,結果系等通知,
今年5月尾我再問聖三一,
他地話校長要過了6 月8 日 才通知你,
於是我 在6 月3 日,再親身去問這事,
他地立即可取我小朋友的form 出來,
又叫我再交50 元再報等in.

吾知想點, 最終我地沒有再去in.
之前覺得這間學校好好,連港督都要去參觀,

回覆:聖三一堂小學的評價

回復 118dicky 的帖子

HI, 我小朋友讀緊此校p1, 我覺得功課量合理, 課程無教深/淺, 雖然係英小(如無記錯係由2008年才開始轉), 但唔算好強勁,而且外籍老師只得一位. 1年4次考試但無測驗, 老師們都幾有愛心,而且係真小班約20人, 我覺得很適合我的小朋友,他讀得很開心~
‹ 上一主題|下一主題