用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 情緒 真係失控~創價打左黎收PM~
樓主: babychinglok
go

情緒 真係失控~創價打左黎收PM~ [複製鏈接]

回覆:babychinglok 的帖子

唔出奇 我之前去有間幼稚園 面見 佢地攪錯 冇收到 跟住我第二日已收到 offer

babychinglok  佢地攪錯 冇收到 d 咩野??  發表於 13-6-11 17:01

恭喜.. 可能大家會做同學仔喎 ^^

babychinglok  你都是下午班嗎?  發表於 13-6-11 18:04

引用:頭先+CALL+WAITING+打來+即刻喊左~+本來情

原帖由 babychinglok 於 13-06-11 發表
頭先 CALL WAITING 打來 即刻喊左~ 本來情緒好失落,真係癲左~係我好想囡囡入既幼稚園
...
弓喜

babychinglok    發表於 13-6-11 18:03

回覆:mimwing 的帖子

回覆:情緒 真係失控~創價打左黎收PM~

恭喜

我老公話 唔想下午班 癫倒哂D時間 感覺機構商業化。 說 聖馬可堂親切 感覺舒適 最緊要個囡讀得開心  。
我老公都冇參與過d咩 淨係睇表面 叫佢睇視學報告 好似叫佢去死甘 報學校又話唔洗報甘多 一句唔想下午班就浪費哂我d心機 真難受

babychinglok 發表於 13-6-12 00:23
我老公話 唔想下午班 癫倒哂D時間 感覺機構商業化。 說 聖馬可堂親切 感覺舒適 最緊要個囡讀得開心  。
我 ...

我之前收到蘇浙call waiting pm offer , 我老公又係咁, 唔想轉, 因為之前o個間係 am offer 同近d , 最後我堅持, 煩到佢終於肯寫票俾我,  但我心情已經down 哂 ( 如果唔係我無支票簿, 我唔會同佢講咁多, 自己去交錢註册就算 ) ~ 佢平時又唔理,  又話我洗唔洗報o甘多間學校, d學校都係我in嘅, 依家到重要關頭先嚟做架両, 真係火滾 !!!

kufubaby  拿拿聲去申請本支票薄啦, 小朋友入學後重多票要開, 唔好下下求老公  發表於 13-7-9 23:47

引用:我老公話+唔想下午班+癫倒哂D時間+感覺機構

原帖由 babychinglok 於 13-06-12 發表
我 ...
恭喜,好多人想讀創價都冇機會,始終辦學多年,有一定口碑,下午班其實都唔錯,小朋友越大越唔需要太多午睡,有得玩就精神。
聖馬可堂係新校,雖然你頭輪感覺開心,但始終佢未正式運作,好多都係預計之外。
考慮清楚,唔好後悔

引用:頭先+CALL+WAITING+打來+即刻喊左~+本來情

原帖由 babychinglok 於 13-06-11 發表
頭先 CALL WAITING 打來 即刻喊左~ 本來情緒好失落,真係癲左~係我好想囡囡入既幼稚園
...
請問有寫求位信嗎?

引用:Quote:原帖由+babychinglok+於+13-06-12+發

原帖由 bonnie_snake 於 13-06-12 發表
恭喜,好多人想讀創價都冇機會,始終辦學多年,有一定口碑,下午班其實都唔錯,小朋友越大越唔需要太多午睡 ...
我都同意樓主說話 因聖馬可第一年復辦 點樣運作同支援暫時未清楚

同埋我怕本身課程太淺小朋友上小一唔店 創價每年派位都唔錯 有運的派到 maryknoll / HY....

恭喜,如果是我會揀創價。

回覆:TwogirlsMama 的帖子

恭喜晒,俾我會揀創價

引用:Quote:原帖由+bonnie_snake+於+13-06-12+發

原帖由 濼晴 於 13-06-12 發表
我都同意樓主說話 因聖馬可第一年復辦 點樣運作同支援暫時未清楚

同埋我怕本身課程太淺小朋友上小一唔店  ...
請問這二間是不是津小?派位同讀幼稚園有關係?

can someone share any information about this KG, as i had be searching for long time, i don't get much info about this school. i hard is a happy school, other then this can someone tell us more ....

thanks

MrBeast  Try harder and try with the chinese name  發表於 13-6-13 08:23

回覆:mamingyin72 的帖子

d 老公 根本唔知個遊戲點玩法 激死我

maomaofifi  agree!!  發表於 13-7-17 15:06

回覆:bonnie_snake 的帖子

呢位家長好明白我既想法 有風險 好多未知數

回覆:zcw2011 的帖子

你係想知創價 定聖馬可堂呀??

zcw2011  創價 pls  發表於 13-6-14 06:19

引用:呢位家長好明白我既想法+有風險+好多未知數

原帖由 babychinglok 於 13-06-12 發表
呢位家長好明白我既想法 有風險 好多未知數
咁你考慮清楚你對校長有冇信心

回覆:tigercrabxo 的帖子

創價個校長緊有信心啦

哎 !聽日會同 聖馬可堂
講唔讀,真的難以啟齒,其實我都好鐘意呢間幼稚園 好鐘意佢地既新思維 新教法 佢地係有跟住個時代轉變 且校舍環境好 光猛 通爽 校長主任又有經驗又nice 好親和  好想支持佢地復校 feel到佢地好有心 但無奈 我要向現實底頭 擇一間多人識既幼稚園 有得擇 我真係想兩間都讀呀

‹ 上一主題|下一主題