用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 "樂智高"及"智高Fun"
go

"樂智高"及"智高Fun"

"樂智高"及"智高Fun"

有沒有媽咪用過套教材叫"樂智高"及"智高Fun",南亞圖書出版,仔仔學校家長日有這兩套教材展銷,兩套全套共約$2,000多,唔知好唔好呢
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid58/p5f105022c38643baaeddae191403002e/fc63a26a.gif[/img]

Re: "樂智高"及"智高Fun"

veronica_chan ~

我有買過"智高fun"呀,大約都要成九百幾蚊呀(我買在成套呀),好似哥時有8折咁上下囉,我係係d書展時買架,但你要用時間去和仔仔玩囉~

其實那套"智高fun"係可以分開買架,你可以試聯絡間公司呀,哥時我本想買住一本書仔加個正方形架既,但我老公便說買一套玩喎~所以沒有分開買炸~

我都唔知個囡囡學唔學到野架,有時教佢玩,佢又唔多聽都幾勞氣,但有時佢又會全部放中哂咁囉~
不過我囡囡現在才三歲到,佢玩時都係得二歲半到,所以有點反半囉~早排我都會和囡囡日日玩一個topic架,但因為lazy在沒有玩到,現在個囡對呢個"智高fun"興趣沒前咁大囉~

希望幫到你囉~

pinkylee,
咁你個女係咪玩左半年就厭 但成set 可以玩到6歲,高level的都幾深架喎,無玩未好徙law :-|
其實成套野都係靠用個架推來推去,又幾悶喎
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid58/p5f105022c38643baaeddae191403002e/fc63a26a.gif[/img]

veronica_chan ,

我套智高fun,佢寫係玩到十歲架喎~分三個level架~
不過我囡囡都係玩最初級種囉~

我哥隻唔係推來推去那一隻呀,係一個正方形架來架~

因為推來推去那種比玩正方形的內容還深,和適合
較大的小朋友玩,所以我先買"智高fun"先囉~

不過推來推去那套係貴過"智高fun"架~

我囡囡現在係一時時厭囉~但佢又真係認到那兒d字架喎~

如果可以分開買的話,或許你先試一本,看看個仔仔喜唔喜歡玩,後期才買成套囉~

pinkylee and veronica_chan

我都係書展買

有沒有看到隔離"好書分享"FXPC介紹有大陸版樂智高LOGICO,叫"逻辑狗"全套480元
但就未知香港邊處有得賣,見到D instructions 用簡體字,唔似香港版有英文,賓妹唔識看lu,但如果都要自己教又好似無所謂 咁平買來試下都好
“逻辑狗”家庭版教材与学具 LOGICO = HK樂智高