用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍報名
樓主: mama122013
go

救世軍報名   [複製鏈接]

引用:回復+seven_dwarfs+的帖子 我仔原本都係8

原帖由 erica-camy 於 13-07-26 發表
回復 seven_dwarfs 的帖子

我仔原本都係8月返YWCA, 係臨時CALL我IN, 我先轉, 其實我都交晒所有錢 ...
如果救世軍有,我都會轉

你仔讀邊間YWCA, 上兩星期救世軍都打黎問我IN 唔IN, 但我YWCA 都比哂錢, 所以推佐..

引用:回復+seven_dwarfs+的帖子 你仔讀邊間YWCA

原帖由 雪晴25 於 13-07-30 發表

你仔讀邊間YWCA, 上兩星期救世軍都打黎問我IN 唔IN, 但我YWCA 都比哂錢, 所以推 ...
唔係我小朋友轉讀救世軍,係Erica-camy仔仔轉讀救世軍,不過我女女都將會返荃灣間YWCA

回復 carol123 的帖子

即係12月出世但1月報,都係排番上年條隊?

回復 mama122013 的帖子

係, 12月出世係要排返同一年既隊, 所以好唔著數, 一般都要等到6, 7 月有人放位先有得見

funghon 發表於 13-6-11 14:41
呢間野寄報名表已經要收報名費,跟住寄番張號碼回條俾我,之後就冇灑聲氣收報名費都應該賺 ...

請問唔係間間糼稚園都會收報名費架咩? 我報左五間, 五間都收$30至$40蚊呀, 我報十間要成三百幾蚊,揾笨呀.

引用:Quote:funghon+發表於+13-6-11+14:41+呢間

原帖由 ling921 於 13-08-05 發表
請問唔係間間糼稚園都會收報名費架咩? 我報左五間, 五間都收$30至$40蚊呀, 我報十間要成三百幾蚊 ...
啟思係面試時交報名費。
明愛收到form後,見我仔係細仔,覆電話俾我話機會十分低,提議我報下年k1好過,同埋寄番所有野,包括支票俾我。

引用:回復+mama122013+的帖子 係,+12月出世係要

原帖由 carol123 於 13-08-05 發表
回復 mama122013 的帖子

係, 12月出世係要排返同一年既隊, 所以好唔著數, 一般都要等到6, 7 月有人放位先 ...
想問甘如果12月出世、1月先報n1,做大仔、甘係咪大机會呢?

回復 ps...baby 的帖子

Yes, I want to know also. ^^

回覆:救世軍報名

如果我一間排15,一間排18, 係咪大機會?

回覆:救世軍報名

大家好,我bb今年七月尾出世,想問在哪裡可以清楚知道報名救世軍既程序?謝謝!

我問過北角果間, 佢話好少收外面d學生, 因佢地有托嬰, 所以會收晒佢地先.
我都唔知報唔報, 我囝囝係2011年12月b, 細b....今年無書讀, 要做大b

咁我想問報救世軍的幼兒學校和幼稚園有甚麼分別,因好多都是收2-6歲。咁報幼兒學校好還是幼稚園好?

hwli517517 發表於 13-8-15 17:20
大家好,我bb今年七月尾出世,想問在哪裡可以清楚知道報名救世軍既程序?謝謝!

...

http://pses.salvation.org.hk/
有埋報名表的

有無媽媽報左沙田乙明幼兒園? 我B係11月細B, 想報N班.
蒙特梳利教學 已經APPLY左起N班架啦?

我其實有第二個心水幼稚園, 但佢無N班....所以搵緊沙田大圍區好既N班.

但如果蒙特梳利教學真係咁厲害, 我都想佢讀埋救世軍田家炳幼稚園...

如果報唔到救世軍N班, 又要出去再搵過, 但我細B, 如有機會, 佢都好遲先通知.....咁我咪會手忙腳亂?!~

我同囝囝上年10排左沙田果間, no 係5百幾, 機會應該都好微啦

回復 carol123 的帖子

咁無辦法啦,唯有睇下阿B 有無機會讀吧,謝謝啊!
‹ 上一主題|下一主題