用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍報名
樓主: mama122013
go

救世軍報名   [複製鏈接]

carol123 發表於 13-6-14 16:11
回復 LittleBallBall 的帖子

我仔仔現在禾輋救世軍讀N4, 今年畢業, 救世軍係全日制幼兒園, 訓練小朋友自理 ...
收咪好羅,係咪一出世就報? n4是什麽?  是否一年收30個讀n? 佢條龍咁長,排50都過左30喎,已無機? 你仔仔12月先入form就收左? 係點呢? 一月出世的係咪排前d?

LittleBallBall 發表於 13-6-21 12:15
有無媽媽既小朋友係讀荃灣嗰間呢? in完真係收咗我仔... 我想知道係咪間間都同carol123講既大致一樣....

...
bb本來讀邊間? 學校教得唔錯喎

irenekong1117 發表於 13-6-21 13:28
救世軍白田好唔好呢?我尋日收到電話可以in
你排了多久? in pn?

LittleBallBall 發表於 13-6-21 14:59
佢係一條龍咁排隊既, 總之輪到你個number就call你去見咁, 即係n1班輪唔到, 到n2輪到就call你, n2輪唔到, 到 ...
n2即k2? 要插班? 咁你b 有沒讀? k2有人退覺先有位?

JJMumMum 發表於 13-6-22 03:47
我仔今年讀海富,都係一樣。親身去報名好d佢會講多d嘢你知,老師都好好人

...
你仔仔剛出世?

tszheibama 發表於 13-6-26 16:01
我囡囡今年5月出世~已經幫佢報左..排56~唔知有冇機會入到N1呢~~
佢由年頭開始是1號咁派? 五月只是56咁前?

引用:Quote:JJMumMum+發表於+13-6-22+03:47+我仔

原帖由 happybbpig 於 13-06-29 發表
你仔仔剛出世?
前年

JJMumMum 發表於 13-6-30 22:51
前年
讀n, 他出世後多少個月報?大約排幾多號?

引用:Quote:JJMumMum+發表於+13-6-30+22:51+前年

原帖由 happybbpig 於 13-07-01 發表
讀n, 他出世後多少個月報?大約排幾多號?
出世3個月報,排121

回復 happybbpig 的帖子

我仔仔唔係一出世就報, n4就是K3, 以我讀果間為例N1大約收22個,  N1排唔到, 再去第2年排N2, N2=K1大約收55個, 扣返原本N1 22個學位, 就只剩33個學位, 所以一月份出世既小朋友會著數D, 我仔仔係12月細仔, 當年佢都係排200幾號, 都係要之前有人放位先可以後補上

carol123 發表於 13-7-2 16:23

我仔仔唔係一出世就報, n4就是K3, 以我讀果間為例N1大約收22個,  N1排唔到, 再去 ...

即又跟籌no.又跟出世月份排? 你仔仔12月都有學位真好啊

幾日無上, 遲咗睇添, 我都有朋友個仔讀安得兒OK, 我有IN亦收咗, 但個時先知佢今年開始無全日班, 只得半日, 但我無人湊, 所以要放棄讀!

係跟收form先後排number, 因為要有出世紙先報得, 咁早啲出世, 早啲拎到出世紙, 咁咪可以排到前啲number,.... 咁入到既機會咪高囉...

唔記得係邊度睇過, 話救世軍叫得in, 好高機會收, 因為唔係考個小朋友, 要小朋友show表現嗰種interview。

回復 erica-camy 的帖子

乜安得兒新學年無咗全日班咩? 其實我有要求過新學年轉全日, 不過學校係答我因為full咗, 所以轉唔到喎...

其實安得兒都係in得就收, 唔係揀人收嗰啲學校, 所以基本in得都收硬喇~

咪就係咁啱今年開始只辦上, 下午班, 有可能唔收全日班可以收多D學生呱, 同埋有可能慢慢有D口碑呱, 連介紹我個個朋友都唔知今年無全日!

回復 erica-camy 的帖子

咁又係... 有口啤啲野就開始唔同.... 希望佢會keep得越來越好喇....
今年去睇過佢既畢業禮, 請咗田北辰去做主禮嘉賓,.... 睇得出學校有向上游既決心既...

LittleBallBall 發表於 13-7-4 14:51

係跟收form先後排number, 因為要有出世紙先報得, 咁早啲出世, 早啲拎到出世紙, 咁 ...
係, 但佢得幾十k1位, 十多個是n升上去讀, 咁剩番仲少位收新生啦, 所以都無乜寄望

我都排19x架... 都收到喎... 入n2 (k1), 聽講其實好多人最途會放棄唔排喇~ 2百以內都算有機會~

LittleBallBall 發表於 13-7-4 17:21

我都排19x架... 都收到喎... 入n2 (k1), 聽講其實好多人最途會放棄唔排喇~ 2百以 ...

但年年都唔同啦, 但能你果年咁岩有位卦, 你係bb出世多少個月排? 我成日諗邊有成半人唔排呢?

我個仔6月出世, 唔記得7月定8月先去幫佢報架~ 但又真係咁好彩有機會喎...
‹ 上一主題|下一主題