用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍報名
樓主: mama122013
go

救世軍報名   [複製鏈接]

我都報左, 支票已經過左我$20.

之前打電話去已經話N班已經有400幾個numbers, 應該一定係冇位, 之後話妳都可以照排K1既.  不過佢係唔係都第一時間扣左妳$20報名費先.

佢係一條龍咁排隊既, 總之輪到你個number就call你去見咁, 即係n1班輪唔到, 到n2輪到就call你, n2輪唔到, 到n3有位就再輪... 咁按個number次序去in既... 不過我當年排19x, 都要等3年...即係in n2, 如果4xx, 真係唔知輪到幾時..

謝謝各位答覆, 終於明白多D 佢個報名機制

引用:佢係一條龍咁排隊既,+總之輪到你個number就

原帖由 LittleBallBall 於 13-06-21 發表
佢係一條龍咁排隊既, 總之輪到你個number就call你去見咁, 即係n1班輪唔到, 到n2輪到就call你, n2輪唔到, 到 ...
你190幾等3年係邊區?我囡囡180幾唔知要我幾耐…n2=k1?

回覆:救世軍報名

我個女16個月大,已經幫佢排緊15_16年度k1

回覆:救世軍報名

我仔今年讀海富,都係一樣。親身去報名好d佢會講多d嘢你知,老師都好好人

佢地做專題研習教學係出名好的

回復 carolwang 的帖子

我係荃灣嗰間呀...
佢係n1, 升n2; n2 = k1

myjacob, 其實我仔係自己學校都學到野呀, 學校既歌仔, 中文, 英文, 普通話, 數學等學咗返黎一啲抗拒都無, 而且係真係學識既...

不過佢讀嗰間係細學校, 所以諗救世軍較大, 可能資源更好....? 其實自己決定得15/16, 但同其他人傾過, 大家都覺得救世軍較好 (不過我心裡面知道救世軍課程比佢自己學校既淺), 所以就打算轉... 其實都好怕做錯決定....

LittleBallBall 發表於 13-6-25 10:46
myjacob, 其實我仔係自己學校都學到野呀, 學校既歌仔, 中文, 英文, 普通話, 數學等學咗返黎一啲抗拒都無,  ...
我個小朋友讀緊N4. So far 我很滿意這間學校. 但坦白講因為學術程度較淺, 出去考直資小學會比較難. 但係除學術外, 其他方面是一流的.

回復 myjacob 的帖子

我都無打算要考咩直資小學, 不過都擔心課程淺, 升上小學時會否較難適應 / 涵接乍... 但已做決定, 都係順其自然lu~

回復 LittleBallBall 的帖子

可否請教你小朋友原本讀邊間幼兒園, 因為我仔嚟緊都起荃灣讀, 想做個參考, 謝謝你!

回復 erica-camy 的帖子

我仔係麗城嗰邊既安得兒, 其實係啲細細間幼稚園乍... 基本上去in就會收嗰啲學校, 本來都無乜期望, 但個仔又返得開心, 同真係學到野返黎... 我又覺得呢間學校都ok~

我囡囡今年5月出世~已經幫佢報左..排56~唔知有冇機會入到N1呢~~

回復 tszheibama 的帖子

N1聽講好少位,,,, 好似話十幾個位乍... 但n2就好大機會囉... 所以如果真係n1已經要小朋友入學, 就最好搵多幾間報名in下穩陣啲...

引用:回復+erica-camy+的帖子 我仔係麗城嗰邊既

原帖由 LittleBallBall 於 13-06-26 發表
回復 erica-camy 的帖子

我仔係麗城嗰邊既安得兒, 其實係啲細細間幼稚園乍... 基本上去in就會收嗰啲學校,  ...
你好,我想請問下安得兒N1有幾多堂普通話同net?因為我苦惱梗讀邊間,謝謝

回復 Dragonbabygirl 的帖子

其實我無真係問過老師普通話堂同英文堂的時間分配, 英文外籍老師肯定係一個星期至少一堂, n班會教哂a-z的單音phnoics, 我個仔都學識哂; 而學校其實係有2個外籍英文老師既, 係註學校... 所以小朋友都容易接觸到佢地

至於普通話, 咁岩我仔n嗰班, 雙班主任, 其中一位係佢地既普通話老師, 班上其實有啲講普通話既同學仔, 所以, 我估唔多唔少, 除咗真係上課, 某程度上佢地日常又都會接觸到普通話架...

所以呢, 我仔返咗一年n, 佢對英文同普通話都完全唔怕, 有時仲會自己講"咩"啲或者亂up當講普通話或者英文... 而日常我地只係用廣東話溝通; 但又好得意, 突然同佢轉channel 講普通話或者英文, 佢都會識得轉channel有反應... :p

你其實依家苦惱比較緊邊間呀? 問心, 我自己都幾喜歡安得兒架.. 雖然我最後都係決定比個仔轉校...  

引用:回復+Dragonbabygirl+的帖子 其實我無真係

原帖由 LittleBallBall 於 13-06-28 發表

其實我無真係問過老師普通話堂同英文堂的時間分配, 英文外籍老師肯定係一個星 ...
多謝分享,我都想搵間注重語言嘅幼兒園讀N

回覆:Dragonbabygirl 的帖子

其實我想阿囡讀joyful,但學費真係貴,鐘意佢語境好,我覺得咁細學語言易吸收

‹ 上一主題|下一主題