用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 請幫幫忙,書簿應買那些?收到waiting call, 星期四去註 ...
go

請幫幫忙,書簿應買那些?收到waiting call, 星期四去註冊。 [複製鏈接]

收到Waiting call , 星期四會去註冊和交書簿費。電話裏說叫我帶支票,到時看看你買那些書才知價錢。請問k1書是要全部買,還是參考書?上堂用嗎?那些書一定要買或者有無邊本書無乜用,可以唔買?請知道的家長幫幫忙,先謝謝!
   0    0    0    0

回覆:bobosasa999 的帖子

請問你係上午定係下午班offer?

下午offer

回復 bobosasa999 的帖子

中文書是上堂用, 教到邊本, 帶邊本回校
所有英文書& PHONICS BOOK KEEP 在學校, 教到邊本,老師派邊本
其他不用帶, 留在家
兒童聖經(用3年), PTH 書(VCD OR CD 可以自由選擇),兒歌樂,簿費及美勞費,書包(可以轉了新款)
我用了大約$1,300左右買K3書及雜費
如果你是新生,可能俾多幾百買校服
但建議如果小朋友高大, 圍裙買6碼,因冬季都著
衫我會買同一款兩個SIZE,因有一套SPARE,可以捱到K3

回復 小燕子媽媽 的帖子

謝謝回覆,约千三左右比價錢很合理。多謝提醒圍裙要買大一點,我也没意識到冬季衫会厚一點,謝謝你的提示!
‹ 上一主題|下一主題