用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問有經驗的媽媽 ---- 有關Flash Card / 閃咭 ...
樓主: wutracy49
go

請問有經驗的媽媽 ---- 有關Flash Card / 閃咭 [複製鏈接]

Re: 請問有經驗的媽媽 ---- 有關Flash Card / 閃咭

violahung 寫道:
咁點點咭又如何?

violahung,

<開心家庭網>你可以找倒資料.

我也剛剛將我未完成的撮要(我未完成較後的階段的撮要) 放了在我的BB網上, 比你看一看.  
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

Re: 請問有經驗的媽媽 ---- 有關Flash Card / 閃咭

Hi moondream,

用大畫紙跟番本書講的尺寸Cut細佢,咁要用好多時間,有冇d方法可以快d架,英文size咁大,可以點攪呀?  

Many thanks!

kixeoa,

有呀! 有呀!

1. 可以用<<開心家庭網>>的方法用A4 size 紙(F4 size 紙可以再長D) 入落Clear Book. 但我呀B係零階段. 一定要好大張及好大隻字到三個月大.
2. BK有媽媽找倒人印, 在這個<<TOPIC>>
3. 可以到<<GC>>買, 或到<<小書庫童書網>>網上訂.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

moondream3003,

唔該你呀,穫益良多    

many thanks!

wootaitai,

我只買了數點咭. 因為11" X 11" 普通家用Printer印不倒, 而且數點咭D咭定左, 即不會好似中及英文字咭跟生活環境可教不同的詞語.

上年年尾就GC個Discount價好D. 今年就好似加左價.  你要兩間公司Compare一下. 記住台灣個間要問加了郵費多少錢, 你可以email問佢地.
‹ 上一主題|下一主題