用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40網,你地第二志願填什麽呢?
go

40網,你地第二志願填什麽呢? [複製鏈接]

家中大女明年要選校,佢入什麽學校對妹妹也很有影響,見到今年你們的情況,實在令人擔心!

我打算第一選協和,至于第二選擇,真不知40网內有那些都幾好,又不太多人爭的可作為穩陣的選擇?

thank  u very  much!
   1    0    0    0

醒目開學勳章

荔天,瑪小都區內"一線"學校,如果唔放第一可能機會細D。如果第二選擇,可以收聖安德烈,旅港、聖紀文。
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

參考意見後
趁現在還有時間,去學校門口看看
也留意開放日,多了解

回覆:MaiGao 的帖子

旅港聖記文可能要1啦!

競爭越來越激烈

旅港今年第一都有人吾得
出年可能成一線
另叩門荔天要1-1-1, 旅港最小2-2, 如果第一排荔天,第二開平,第三應該排善導,考到好後叩善導都大機會,二線排第3至10,之後排一線,因為有D人吾
填,堆晒吾填嗰D入最差,最差D學校由尾倒數填
吾好彩派到差嗰D二線全叩,chance高D

千祈吾好吾填晒,一線記住頭三只填一間
吾填晒即入五邑,街坊福利會,白田天主教

早D步署晒,分人手交form,早交早睇有jetso

今年旅港好多人填第一都唔得,其實最好可以放善導係第三,咁至少會分到善導先,到時候再叩門,都好過去五邑,四邑等

即聖安德烈,善導也是ok讀得過的小學,可以填第二或三志願。

還有其他可以填二或三之選嗎?
‹ 上一主題|下一主題