用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 報了YMCA 5日summer day camp
go

報了YMCA 5日summer day camp

小兒7歲多,第一次報了ymca summer camp, 他自己1個人去參加沒有同伴,現在又有少少擔心,會否7歲還是太細去應付全日日營活動,還是我過份憺心呢? 我承認我是有少少直升機父母行為。

引用:小兒7歲多,第一次報了ymca+summer+camp,+

原帖由 healtheworld 於 13-06-06 發表
小兒7歲多,第一次報了ymca summer camp, 他自己1個人去參加沒有同伴,現在又有少少擔心,會否7歲還是太細 ...
我仔k.3果年已經自參加5日日營,放心佢地好快玩識到朋友仔,一黎一開始會分組,二黎又會有介紹時間,唔駛擔心。我仔都係7歲今年仲會參加2日1夜過夜營,等佢學下自立

多謝您給予我信心,Thx

回覆:healtheworld 的帖子

無問題,我仔都是5歲開始參加,好玩!

回復 healtheworld 的帖子

My K2 kid can handle 5-day day camp.  7 years old should have no problem unless the child is very lack of social skills or cannot take care of his/her meal / toilet time.

回覆:報了YMCA 5日summer day camp

我仔都有參加ymca呢個camp呀!

回覆:報了YMCA 5日summer day camp

我對女5歳開始join summer day camp. 只係第一天有點戰戰競競,第二天連拜拜也沒有講,就一支箭入課室