用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 頭先去世界龍岡學校黃耀南小學註冊
go

頭先去世界龍岡學校黃耀南小學註冊 [複製鏈接]

一入到去,職工好有禮貌,問我係咪註冊?我答係,佢就帶我入去,(係帶,唔係指),入到去職員叫我填張表格,填完交返去負責註冊既老師度。嗰個老師好有禮貌,好詳細解釋每一樣野俾我聽,仲帶我睇佢地擺出黎,各科既教具,學生既功課。感覺佢地好親切,可能因為少人揀佢,所以佢地好珍惜每一個學生。

0    0    0    1

醒目開學勳章

我尋日都係去咗呢間註冊,仲有個NET TEACHER喺度,但SORRY呀!我真係聽唔入耳呀!

嗯~ 世事就係禁... 現實....
唉~

引用:我尋日都係去咗呢間註冊,仲有個NET+TEACHER

原帖由 COE1205 於 13-06-05 發表
我尋日都係去咗呢間註冊,仲有個NET TEACHER喺度,但SORRY呀!我真係聽唔入耳呀!
我都係,完全唔想聽,唔想知,個心只係同自己講,下次嚟要攞番嗰注冊證!

回覆:頭先去世界龍岡學校黃耀南小學註冊

其實佢地只要簡單的改名, 縮短為"黃耀南小學", 我肯定可以完全改變佢地既命運... "世界龍崗... 耀南"真係叫人吃不消....

引用:一入到去,職工好有禮貌,問我係咪註冊?我

原帖由 Stone2007 於 13-06-05 發表
一入到去,職工好有禮貌,問我係咪註冊?我答係,佢就帶我入去,(係帶,唔係指),入到去職員叫我填張表格 ...
其實一定係註冊啦,唔通有人去叩門咩

好似叫親【世界龍崗】都唔係好野嚟

louisvuitton 發表於 13-6-5 21:57
其實一定係註冊啦,唔通有人去叩門咩
其實人地都係禮貌問一句,何必要咁刻薄?唔通見到陌生人入學校要不聞不問嗎?就算幾唔滿意派位結果,都要尊重人!這是對孩子的身教!

世界龍岡?........世界之窗...

一入到去,職工好有禮貌,問我係咪註冊?我答係,佢就帶我入去,(係帶,唔係指),入到去職員叫我填張表格 ...
加油呀!努力叩多幾間,你付出的努力必會有回報!我舊年經歷過,好明白你們的心情!加油加油!

加油呀!努力叩多幾間,你付出的努力必會有回報!我舊年經歷過,好明白你們的心情!加油加油!

引用:Quote:原帖由+Stone2007+於+13-06-05+發表

原帖由 PAMELATSE 於 13-06-05 發表

...
謝謝你

聽到個名都唔想讀

引用:其實佢地只要簡單的改名,+縮短為"黃耀南小

原帖由 amychan13 於 13-06-05 發表
其實佢地只要簡單的改名, 縮短為"黃耀南小學", 我肯定可以完全改變佢地既命運... "世界龍崗... 耀南"真係叫 ...
:;pppp::;pppp:差d俾你笑死我!

引用:Quote:louisvuitton+發表於+13-6-5+21:57+

原帖由 ssss 於 13-06-05 發表
其實人地都係禮貌問一句,何必要咁刻薄?唔通見到陌生人入學校要不聞不問嗎?就算幾唔滿意派位結果,都要尊重人 ...
sorry 我唔係咁意思,不過冇人係去叩門應該係事實喎!

唔好講,早d斗,明天手機不離手。

hl2003  笑咗,仲有點心酸  發表於 13-6-6 23:14

對! 我一註完冊,個心只想快些取回註冊証轉走! 老師門越有禮,我起怕!

這小學早幾年還是很不錯的,雖不是沙田熱門學校,但老師好,孩子讀得開心。但近1,2年自從𨍭左校長后,不少好老師離開、學生𨍭校了。

回復 louisvuitton 的帖子

wakakaka...  話說我去註冊o個日, 坐我隔離o個個係填表叩門. 之後個年青職員仲要唔係好識處理張 form.

引用:回復+louisvuitton+的帖子 wakakaka...++

原帖由 gangan 於 13-07-05 發表
回復 louisvuitton 的帖子

wakakaka...  話說我去註冊o個日, 坐我隔離o個個係填表叩門. 之後個年青 ...
我知有北區家長扣入沙田三線小學,佢地知沙田英中多,又少d大陸人

‹ 上一主題|下一主題