用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下 ...
樓主: lovelyson115
go

派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下   [複製鏈接]

"15個女仔入了協恩" 呢句說話都係道聽途說, 相信auillyw 是沒有經過查證又沒有理據下就說出來, 又未必是有心講大話的, 大家就一人少一句算啦!

我囡囡都係派左領島, 好彩有2間私校揸手, 如果唔係都幾徬徨.

auillyw 發表於 13-6-23 01:17
其實很簡單, 你咁憎間小學未未讀, 沒須要潑婦罵街一點修養都沒有, 比big 6 更差. 要讀就米嘈. so simple. ...

對住真正的港人,呢個講法是無用的。
民X聯一早叫港人吾鍾意咪移民,你睇港人會不會收聲?

仲有,其實冇人鬧你,只是每個人都奇怪"上年協恩15人",點解校長不大肆宣傳?讓我們走吾甩的人安心?

還有,我miss左6月8日編班試,咁係咪再冇安排?

我都miss左

引用:其實很簡單,+你咁憎間小學未未讀,+沒須要潑

原帖由 auillyw 於 13-06-23 發表
其實很簡單, 你咁憎間小學未未讀, 沒須要潑婦罵街一點修養都沒有, 比big 6 更差. 要讀就米嘈. so simple. ...
沒有人在這鬧你,只是呢度jm唔係好明你的言論,大家都是想攪清楚,你說領島是band one學校,你就真係誇大了,可能或者在你心目中是band one,  沒有人會阻止你天真的想法,但我真係引吾住…………因為實在太好笑
我都希望領島在未來10年會攪到有聲有息啦,拍得住喇沙,男女拔……甘就起碼吾止15個人派到協恩。

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀

我囡囡可以跳離領島了,大家繼續努力!

引用:"15個女仔入了協恩"+呢句說話都係道聽途說,

原帖由 Carman1112 於 13-06-23 發表
"15個女仔入了協恩" 呢句說話都係道聽途說, 相信auillyw 是沒有經過查證又沒有理據下就說出來, 又未必是有 ...
佢未經查證嘅事就亂吹,仲要理直氣壯話人唔信打去問校長,講到屈佢咁,宜家知道唔係事實後又唔認錯,不了了之,仲要掉返轉話其他家長潑婦駡街,要讀就咪嘈,佢可以話家長唔應該未讀就話學校,但唔可以亂作,大家都係質疑佢15個派協恩嘅說話,想攪清楚啫,本來好和諧,我覺得攪事嘅人係佢,雖然我唔係派領島,但我睇唔過眼

引用:我囡囡可以跳離領島了,大家繼續努力! +

原帖由 samso0730 於 13-06-23 發表
我囡囡可以跳離領島了,大家繼續努力!
戥你開心介唔介意講去左邊間呢?

領島而家真係咁差冇人要?我個姪小學讀領島,我同佢睇功課覺得OK,佢成績普通,派咗去英華,讀完U做緊野。佢返去小學重見到以前D老師,老師重可以叫出佢個名。我相信學校同老師冇問題,係佢所在屋邨人口老化,學校變成冇人吼,真係惨。

今天有 offer 了 ... 你們不要灰了心,  努力呀 !!

引用:今天有+offer+了+...+你們不要灰了心,++努

原帖由 winnieok 於 13-06-24 發表
今天有 offer 了 ... 你們不要灰了心,  努力呀 !!
Congrats!

http://www.lingto.edu.hk/p1per/index.html#9

領島家長心聲

我今天放了培道小學,祝你們好運!加油!

應該會去東區丘佐榮,要搬家了。

引用:我今天放了培道小學,祝你們好運!加油! +

原帖由 nlmb 於 13-06-26 發表
我今天放了培道小學,祝你們好運!加油!
請問你選了那間校?

慈雲山天主教,我個人覺得好適合我的小朋友

我住在領島側的屋苑, 小朋友們都好有禮貌, BIG 6 家長問心到處也是, 我亦有朋友女兒讀領島, 她向我表示好開心, 領島和進教之佑堂的神父關係好好, 進教之佑堂即是九龍鄧鏡波中學, 也是區內的一間好好的中學, 校長校監神父和老師上下也很有心在教育上, 其實小朋友能在大愛之下學習才是重要

agree, 最重要小朋友開心讀書,
我看了他們的作業都不淺的
而且小班教學是我最喜歡的, 很多小朋友唸到小六在
學校都沒人關注, 又不是尖子, 很慘, 他們叫隱形學*生, 唸了名校都沒用.

回覆:Mekokova 的帖子

各位,呢個版面係我當時心灰意冷,起個topic比大家互相支持,今日,我對於離開領島終於可以鬆口氣,而大家免相和氣。。發放正能量。。大家加油。。原來有天無絕人之路。。叩到門好開心
‹ 上一主題|下一主題