用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 港青耀信Buttercups Summer School 已截止報名??? ...
go

港青耀信Buttercups Summer School 已截止報名??? [複製鏈接]

大家知唔知港青耀信Buttercups Summer School 已截止報名???
我打過幾次電話都冇人聽....上年又報唔到...大家知唔知有冇得waiting?
any information about what the programme is? English School??
   0    0    0    0

我好多朋友都報左耀信(長沙灣)上晝班,我上下晝都OK呀~
我小朋友3歲半..
因為我住四小龍來回都近...
幼稚園地方OK ma?全英語?有冇普通話架?
我會打電話直接問下佢地仲有冇位呀~

多謝妳呀!!Prettydora~

我都幫仔仔報左上晝班, 因為貪佢有校車接送.

yonyonpova 發表於 13-6-4 14:26
我小朋友3歲半..
我都打左電話去留位,其實你想報可以今日去,因為職員話我知今日開到夜晚十點,我陣間放工會去比錢~~

我上年JOIN 左, 課程唔好, Hea時間, 我女上左一個月都 唔知學左d 咩....如果長途跋涉坐校車我唔建議

回覆:港青耀信Buttercups Summer School 已截止報名???

我女上年讀3歲班,到今年我問佢想唔想再返YMCA 佢又話好所以再報了。一班20+ 個小朋友當去玩同消磨時間都不錯丫。我上年自己接送但今年會報埋校車,我都係住四小龍呀!

引用:我好多朋友都報左耀信(長沙灣)上晝班,我上

原帖由 yonyonpova 於 13-06-04 發表
我小朋友3歲半..
地方算寬敞,全英語(上年係ABC老師, 外藉老師應不是英美人士,膚色較深),一星期有兩日有約半個鐘嘅普通話。一星期有兩日有類似體適能嘅堂上,也是30分鐘。

leeleelee1207 發表於 13-6-4 17:29
我上年JOIN 左, 課程唔好, Hea時間, 我女上左一個月都 唔知學左d 咩....如果長途跋涉坐校車我唔建議 ...
真係個課程咁無用咩 ??但好多人報喎...我尋日啱啱比埋錢~~

引用:Quote:leeleelee1207+發表於+13-6-4+17:29+

原帖由 cyyuen0120 於 13-06-05 發表
真係個課程咁無用咩 ??但好多人報喎...我尋日啱啱比埋錢~~
其實這是讓小朋友暑假去玩嘅course, 你想要學什麼?

keio 發表於 13-6-5 22:05
其實這是讓小朋友暑假去玩嘅course, 你想要學什麼?
我本身都係諗住比阿囡暑假唔係日日閒在家,多D 小朋友一齊玩下佢會開心D,無話特別有咩想學,只係覺得個課程全英文,咁試下去玩下,加上地點近,不用搭車,方便屋企人接送..我見上面個JM 話唔知學左D 咩.好似講到好多餘咁..哈哈

我姐姐囡囡上左第3年..上得好開心,佢同d朋友仔每一年都約埋一齊報名...
全英語,活動又多,學費又唔係好貴....我都等緊下年幫囝囝報2-3歲班...
佢地今年full得好快...

cyyuen0120    發表於 13-6-8 10:54

我只是給大家意見, 我女上年個班成日唔同老師, 我眼見D ABC老師好YOUNG好GREEN, 最多20 歲出頭, 我見有小朋友喊D老師唔係好識HANDLE D 小朋友情緒, 我今年日都有問阿女上唔上, 佢都話唔上, 所以佢可能唔太喜歡, 不過上年吸引之處係可以去DISNEY OUTING.

唔緊要啦大家share下啦~
多謝你地意見呀...
我同小朋友同埋同學仔都報左lu....等佢開開心心上個English Camp la...
多d experiences & explosures...

i wanna apply the morning session for aged 4-6, however they have already full. Now my son enrolled the afternoon session and waiting for the morning session place. They got enchanted themes & activities for this summer camp!!

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

不過唔知仍有無位,在長沙灣廣場,合四小龍。

引用:+https://www.facebook.com/photo.php?fbid

原帖由 five555 於 13-06-11 發表
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=444363675654164&set=oa.155470057957183&type=1&theater

不過 ...
佢地有幾個星期嘅上午班已full....不過佢地嘅英文net 是深色膚色嘅老師,介意嘅媽媽留意啊

回復 five555 的帖子

is there a kindergarten site?

It's a play group. Spacious n quite clean. We joined the am section.
‹ 上一主題|下一主題