用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

太子協和 [複製鏈接]

對呢間學校有咩評價,好唔好呀?
   1    0    0    0

引用:對呢間學校有咩評價,好唔好呀?

原帖由 hillhillbaby 於 13-06-04 發表
對呢間學校有咩評價,好唔好呀?
32最好的一間

甘太子協和英文能力好嗎,甘佢屬於一線中,尾,或二線頭學校

回復 LOVELY-BABE 的帖子

咁學校老師嚴唔嚴呀,功課係咪好多呢?

引用:回復+LOVELY-BABE+的帖子 咁學校老師嚴唔

原帖由 hillhillbaby 於 13-06-04 發表
回復 LOVELY-BABE 的帖子

咁學校老師嚴唔嚴呀,功課係咪好多呢?
我不是第一身家長,只是朋友仔仔就讀,他說功課也多,學生普遍乖巧,又未到一線頭,一缐尾左右!
如有不對地方,請在校家長指正!

回覆:太子協和

OK架!

但我見中學派位有一半去中文中學,另一半就好好,知唔知點解

回復 ATMW227 的帖子

咁請問派位多數係派去邊D中學呀?

回復 hillhillbaby 的帖子

http://www.heepwoh.edu.hk/02_sch/2012english.pdf

&

http://www.heepwoh.edu.hk/02_sch/2012chinese.pdf

回覆:ATMW227 的帖子

協和有六班,一半人都有成百人入英中,始終津校不可只收Top one學生,再加上派位有來自不同家庭背景的,有人入中中也不足為奇,但我見該校的小朋友品格純良,這個已很不錯吧!一

引用:但我見中學派位有一半去中文中學,另一半就

原帖由 ATMW227 於 13-06-04 發表
但我見中學派位有一半去中文中學,另一半就好好,知唔知點解
好似係小四開始有分精英班,入到精英班會谷的,沒入到精英班的可能會鬆的,朋友個仔入唔到精英班讀得輕鬆,但成績就一般。

回覆:太子協和

K3 去參觀及模仿上堂,囡囡話習作好容易

協和在區內是一間很有口碑的小學,只是作風較為低調,所以在全港的知名度來說並不算出名。如果你是以學術成績為首要的,這間學校未必完全符合你的要求,但有以下幾樣是頗肯定的,學校校風純樸、學生乖、升中成績不俗。如果你是追求這幾樣的話,這間學校是很適合你,但如果要用學術成績和一些神級或勁谷的學校比較的話,她一定不是這回事了。
‹ 上一主題|下一主題