用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 就來崩潰!
樓主: Happylily2012
go

就來崩潰!   [複製鏈接]

回復 好先生 的帖子

努力,加油,我都填咗十幾份,8日撞4間

回復 suewong 的帖子

不注冊等於放棄學位

引用:好身同感受到樓主的痛苦與失落+!++你所經歷

原帖由 luibb 於 13-06-05 發表
好身同感受到樓主的痛苦與失落 !  你所經歷的,我也經歷過,當時帶仔仔考了 5 間私立 ...
So finally which dss y child study?

引用:老公黑面返來,因仔仔面試坐唔定,又大大聲

原帖由 Happylily2012 於 13-06-04 發表
老公黑面返來,因仔仔面試坐唔定,又大大聲惱個仔,仲將責任推落我度,話我教到仔咁樣,但平時睇功課溫習搵 ...
同我C6一樣, 統一派位結果後已經用粗口鬧我, 去完面 試 就話個女一定吾得,冇鬼用, 但C6冇陪面試,冇做profile.冇去9間扣門,都算,淨糸識鬧,好難頂

chiandjoyce 發表於 13-6-5 19:29
同我C6一樣, 統一派位結果後已經用粗口鬧我, 去完面 試 就話個女一定吾得,冇鬼用, 但C6冇陪面試,冇做profile.冇去9間扣門,都算,淨糸識鬧,好難頂 ...
抽籤抽得唔好,關個媽媽乜事呢?
派得唔好,做媽媽的已經眼淚在心裡流,仲要俾人用粗口鬧,有冇攪錯!!

回復 chiandjoyce 的帖子

我都知佢壓力大唔開心,咁大個人唔識控制情緒!今日唔想踩佢,面試的嘢自己搞定算了。

回覆:就來崩潰!

家家有本難唸的經。完全明白,振作!

Mine get the same school years ago. When I knock door at some famous school, I have the same unhappy feelings.

However, I have knocked doors for over 10 schools of acceptable standard and finally the rainbow comes. Keep up!

引用:回復+chiandjoyce+的帖子 我都知佢壓力大

原帖由 Happylily2012 於 13-06-05 發表

我都知佢壓力大唔開心,咁大個人唔識控制情緒!今日唔想踩佢,面試的嘢自己搞定 ...
有時 覺得好辛苦,派位前已勁大 壓力,C6吾 分擔,又吾敢比太大壓力阿女,淨糸鬧,鬧,鬧,成日話一對手 搵錢,我糸ftm.1凑二, 淨係識話我 係屋企冇野做, 我已返p.t仲想點, 又話仔女無家教,好銀耳,好傷心,好大壓力。

ghosta618  有我陪你!請看-->
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2590112&page=1&extra=#pid36480477  發表於 13-6-6 02:52

醒目開學勳章

emilylamlw 發表於 13-6-5 21:03
上年叩廿間,得7間見!大人变瘋了,但小朋友其實也好累,越見得多越無奈,所以我一開始話比他知我們是去玩 ...

父母真辛苦!!!
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

為咗小朋友,點都要撐住,加油!

回復 emilylamlw 的帖子

你做得好好!學習先,多謝分享!

大家不要氣餒,一定可以叩到心儀學校!

我想請問有邊間已經有得in?我apply 的只有一間有消息。還未去in 的。

chiandjoyce 發表於 13-6-5 21:04
有時 覺得好辛苦,派位前已勁大 壓力,C6吾 分擔,又吾敢比太大壓力阿女,淨糸鬧,鬧,鬧,成日話一對手 搵 ...
捱埋呢一段,塵埃落定後可以開心放暑假。

回復 venuscyc 的帖子

基道,奉基,農圃道,民生,聖三一都怏in了,仲要撞時間

加油呀!

記住,叩門後即使話左唔收嗰D學校,都再打電話去問佢有冇位,等佢記得你!

我朋友就係咁,上年八月,終於等到幾心儀既學校話收佢,之前講左唔收架啦!不過我朋友隔幾日就打電話去再問!

要堅持住呀!

引用:回復+venuscyc+的帖子 基道,奉基,農圃道

原帖由 Happylily2012 於 13-06-06 發表
回復 venuscyc 的帖子

基道,奉基,農圃道,民生,聖三一都怏in了,仲要撞時間 ...
乜農圃道打咗電話來說面試時間了嗎?我未收到call喎

kittytse.ah 發表於 13-6-6 01:23
乜農圃道打咗電話來說面試時間了嗎?我未收到call喎
我都想confirm 下
‹ 上一主題|下一主題