用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Dr Max這套教材好嗎?
go

Dr Max這套教材好嗎? [複製鏈接]

1    0    0    0

睇小朋友年紀, 小學生OK丫。

回覆:Dr Max這套教材好嗎?

我仔二十個月,佢幾鍾意,學得幾好

回覆:Dr Max這套教材好嗎?

20個月????  會太細了嗎??

我仔兩歲半開始用,都ok ar,起碼我有時唔得閒,佢都可以跟點讀筆讀

回覆:bookreader 的帖子

我觉得Dr Max卖得太贵了,咁嘅价钱不如买Oxford Path Primary,到底牛津 启思都是出开教课书的,一定跟学校嘅课程,教处嘅指引跟得紧好多!我睇过佢啲内容,真是非一般工作纸或练习,里面有很多阅读和有趣的练习,一点都吴枯燥,支Cheeky smart pen仲好鬼靓。本来都吴贵,书展时买平多600,正!

引用:我觉得Dr+Max卖得太贵了,咁嘅价钱不如买Ox

原帖由 Ydot 於 13-07-16 發表
我觉得Dr Max卖得太贵了,咁嘅价钱不如买Oxford Path Primary,到底牛津 启思都是出开教课书的,一定跟学校 ...
我睇過oxford path primary 反而覺得
mr right嘅講解好悶(唔知你有無聽過),我仲覺得佢勁似抄襲dr max,人哋幾年前已經用筆解題啦,佢現在先有

回復 彭書瑩 的帖子

都听过吓两间的;亲身试OP primary的和上DR Max网站试玩地带试。首先是教材铺排上,DR Max跟一本练习(Classroom出版社)差不多的一条条的问题比小朋友做,唔识就点Jeffrey Tam讲解,几drill感觉。OP Primary就多好多变化,风格上好不同;不太像练习,小朋友会无咁反感。教学成效其实都几比小朋友受不受套材料所影响,喜欢做的事情往往都做得较好的道理下,可能要好主动学习的小朋友才喜欢做DR Max那套。

引用:回復+彭書瑩+的帖子 都听过吓两间的;亲身

原帖由 Ydot 於 13-07-18 發表
回復 彭書瑩 的帖子

都听过吓两间的;亲身试OP primary的和上DR Max网站试玩地带试。首先是教材铺排上,DR ...
op primary都係啱啱出,但你已經咁熟悉,係咪已經親身玩過

回覆:彭書瑩 的帖子

书展一开门就去睇了

http://www.edu-kingdom.com/forum ... age%3D19&page=6
boring
‹ 上一主題|下一主題