用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教刨BK經驗~新手媽媽為囡囡揀幼稚園煩惱中> < ...
go

請教刨BK經驗~新手媽媽為囡囡揀幼稚園煩惱中> < [複製鏈接]

各位媽咪可唔可以傳授D刨BK嘅經驗俾我啊,因為我從細唔係喺香港讀書,對香港嘅幼稚園同小學中學一無所知,係最近為咗幫女女搵PN,睇多咗BK嘅資訊同上幼稚園概覽網站先了解到多D咋...
其實我想知道邊D係傳統名校啊有一條龍啊,或者邊間幼稚園通常會升讀邊間小學。呢D學校嘅名我完全冇概念,聽到有D媽媽講名校嘅縮寫我都唔識,所以喺BK搵資料好似大海撈針咁。仲有就係D比較有名嘅國際幼稚園,著重培育小朋友嘅語言或者係創造力唔會咁多條條框框嘅幼稚園我都好有興趣。
而且宜家細B就嚟出世,想換屋,想知道究竟邊區校網比較好之類...不過我估全部人都會答我中西區或者九龍城區,呵呵...咁究竟中西區好D定九龍城區好D定灣仔區好D呢,我兩個都係囡囡啊。

我太多嘢問喇,麻煩曬你哋...THX~

1    0    0    0

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D2

Hpe it can help

引用:+本帖最後由+HOHOnLOKLOK+於+13-6-3+13:06+

原帖由 HOHOnLOKLOK 於 13-06-03 發表

各位媽咪可唔可以傳授D刨BK嘅經驗俾我啊,因為我從細唔係 ...
女嘅灣仔最好,中西都唔錯。其實九龍城得一間,唔係一就係零

‹ 上一主題|下一主題