用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 面試日出左啦
樓主: Ocean2010
go

面試日出左啦 [複製鏈接]

Ocean2010 發表於 13-6-3 09:24
你地幾號in?我22/8,你地呢?撞到jm感覺其實都幾得意

我都係22/8喎, 不過下午2-3, 怕囝囝眼瞓咋!
有冇人知會in咩呢?

taktakchichi 發表於 13-6-4 11:57
Round 1 成12人一組, 唔知 In D咩.......
12個小朋友一齊in, 好似有點壓力,高下立見。

小朋友唔会感觉到有压力,只是一起玩游戏。

引用:總人數3909人,大家加油

原帖由 maxtimma 於 13-06-03 發表
總人數3909人,大家加油
X2

回覆:面試日出左啦

我小朋友都係2-3 interview, 上午放學後趕去,吃午飯時間其實都唔多夠,諗緊要唔要帶衫去換還是箸校服?

引用:我小朋友都係2-3+interview,+上午放學後趕

原帖由 winbun 於 13-06-06 發表
我小朋友都係2-3 interview, 上午放學後趕去,吃午飯時間其實都唔多夠,諗緊要唔要帶衫去換還是箸校服?

...
我覺得著校服會比人眼望望

引用:Quote:Ocean2010+發表於+13-6-3+09:24+你地

原帖由 yankaka 於 13-06-04 發表
我都係22/8喎, 不過下午2-3, 怕囝囝眼瞓咋!
有冇人知會in咩呢?
你仔仔仲有訓晏覺架?比d野佢玩,唔好比佢訓囉,見以前d post好似1st in係考學術性先,同埋要認得自己個名

Ocean2010 發表於 13-6-6 22:48
你仔仔仲有訓晏覺架?比d野佢玩,唔好比佢訓囉,見以前d post好似1st in係考學術性先,同埋要認得 ...

係呀, 我個仔好瞓得, 幼稚園老師同我講, 若有時有活動冇得瞓晏覺, 佢到遲少少上興趣班時就會打瞌睡! 平時星期六日daddy陪埋佢瞓, 兩仔爺可以瞓兩三個鐘架! 夜晚都唔係夜瞓架啦, 十點前瞓七點幾起身, 佢都仲未夠咁!

12個人一齊考學術咁得意, 我睇過報紙訪問校長, 佢話會叫小朋友畫畫囉! 至於認自己個名, 我對佢好好, 唔計個姓啦, 個名兩個字夾埋都係7劃, 幾易認, 哈哈!

引用:Quote:Ocean2010+發表於+13-6-6+22:48+你仔

原帖由 yankaka 於 13-06-07 發表
係呀, 我個仔好瞓得, 幼稚園老師同我講, 若有時有活動冇得瞓晏覺, 佢到遲少少上興趣班時就會打瞌睡! 平時 ...
兩仔爺大覺訓

好似係小朋友入左去會分別有老師問問題,等既小朋友就畫畫:thinking

2個字先七劃

Ocean2010 發表於 13-6-7 22:10
兩仔爺大覺訓

好似係小朋友入左去會分別有老師問問題,等既小朋友就畫畫:thinking

我以為淨係畫畫添, 死囉, 咁洗唔洗點train吓佢呢, 佢好搞笑架, 佢見中國人樣講英文佢唔會答人架, 因為佢覺得外國人樣先應該講英文, 快d洗吓佢腦先!
冇錯, 佢個名後面嗰兩個字夾埋先七劃, 我係咪對佢好好呢, 學寫名都勁easy!

回復 yankaka 的帖子

七劃? "大文"? 請問他是否姓"陳"?

hoihoima 發表於 13-6-10 18:43
回復 yankaka 的帖子

七劃? "大文"? 請問他是否姓"陳"?

哈哈, 呢個名唔係比教科書用到爛哂的話, 可能都好多人用!
我個囝個名係我老公喺韓劇到攞靈感架! 呢排你有睇"懷抱太陽的月亮"都成日有提架, 佢地成日要皇后快d生個繼承人出嚟嘛, 韓國王室的繼承人個稱呼就係阿囝個名啦, 哈哈!
估唔估到?
‹ 上一主題|下一主題