用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問妳地學鋼琴既老師;放年假會唔會補返堂比妳地? ...
樓主: 淑筠媽咪
go

請問妳地學鋼琴既老師;放年假會唔會補返堂比妳地? [複製鏈接]

Re: 請問妳地學鋼琴既老師;放年假會唔會補返堂比妳地?

我個女學小提琴個間琴行,就沒有這個情況出現。我覺得無論學琴學畫或其他興趣班,一些假期或打風會唔會補返堂是其次,最重的是老師要事先聲明一切的規舉,顧客決定接受與否是你情我願的事,但如果老師不事先聲明,就有欺騙之嫌。但我亦發現有些家長不太尊重合約精神,即使事先聲明不補課也要堅持補課。

May I know the price of G.1. 45mins?
She is teaching at my house.
Thanks!   

簽名被屏蔽

我都覺得好ok啫, 最緊要係一早講明, 大家接受law.  我個女個琴老師一年都有有薪假兩日, xmas & lunar new year. 冇問題, 最緊要佢教得好.
‹ 上一主題|下一主題