用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網,你派第幾志願?
樓主: gcf_cyrena
go

91校網,你派第幾志願?   [複製鏈接]

回覆:OasisMa 的帖子

如果你唔放佢第一嘅係唔收你,除非你有獎項啦!幾年前有個家長就係冇放佢第一去叩門,但佢因有獎攞所以即收佢,但因為個家長覺得佢哋大牌所以冇去讀囉!

tammy0419  你講緊邊間呀?  發表於 13-6-4 16:47
OasisMa  你講蕭小 ??  蕭小放第一, 那用去叩門 ?? 放第一必入呢.....  發表於 13-6-4 16:41

回覆:littlebee_0305 的帖子

好多人想入都入唔到呀!

引用:Hi,+我都派了梁小(第二志願),+不過有人話好

原帖由 littlebee_0305 於 13-06-04 發表
Hi, 我都派了梁小(第二志願), 不過有人話好多功課, 而且來年又轉校長 (現任校長退休, 由副校上任), 有意叩 ...
好多人想入都入唔到啊!

gcf_cyrena 發表於 13-6-4 11:32
今天去註冊田家炳lu....已經去左交表叩門,你地會去叩邊間?已經去交左沙呂,胡素貞,有冇人會叩埋41網d學 ...

你會叩41邊間呀?
我開頭有諗住華德架,但人地都要111先收呀

DD仔 發表於 13-6-4 11:09
回復 SY_Joanne 的帖子

我的意思是,即使隨機號碼幾不好,你選第一志願,都應該比其他人的第二志願優先。這是 ...

吓,會係咁架!
吾係派晒俾第一志願先架咩?

引用:Quote:k1723+發表於+13-6-4+12:21+穩陣派,

原帖由 lrxsam 於 13-06-04 發表
keep 住30 名真係唔易嫁, keep 住50名內會冇咁大壓力, 太多叻的小朋友了...我小女讀緊二年班... ...
你個女在梁小讀更小二呀?普遍學生是好進取or怕接受壓力架?英文程度偏淺!你有什麼幫小女,我個人比較喜歡小兒英語強,有沒有知道怎樣算?我已看過梁小有個apps “V-power" 全年是否只有這些生字?

引用:Quote:gcf_cyrena+發表於+13-6-4+11:32+今

SY_Joanne 發表於 13-6-4 16:21
如果你唔放佢第一嘅係唔收你,除非你有獎項啦!幾年前有個家長就係冇放佢第一去叩門,但佢因有獎攞所以即收 ...

蕭小! 意思係佢要求要111 (誠意), 但佢哋又冇係校網上列明, 加上今年多咗人爭, 自然有所要求!

muijuki , 自行, 甲一都唔係沙呂, 係中六合彩

引用:Quote:原帖由+tammy0419+於+13-06-04+發表

原帖由 gcf_cyrena 於 13-06-04 發表
我會叩九龍塘官立,因為本身自行選佢。。
加油!!!

引用:Quote:SY_Joanne+發表於+13-6-4+16:21+如果

原帖由 SY_Joanne 於 13-06-04 發表
蕭小! 意思係佢要求要111 (誠意), 但佢哋又冇係校網上列明, 加上今年多咗人爭, 自然有所要求! ...
多左人揀! 變左學校揀人,吾係人揀學校!!!

引用:我今天岩岩去完田家炳先註冊,+都去埋交叩門

原帖由 gcf_cyrena 於 13-06-04 發表
我今天岩岩去完田家炳先註冊, 都去埋交叩門信... 田家炳 要6月15日 已經迎新日, ,要返全日 , 最緊要係當日 ...
我都聽到, 上年田小都係咁, 好早考試編班, 跟住每個星期六, 又話唔知咩實習班, 返幾堂,  有些家長比左費用, 買書,到最後叩面成功, 係依度問其他家長有冇興趣買,打9折, 我看都係冇得退回, 但係, 今年你可以問吓, 已我所知, 崇真好似可以退。

引用:Quote:原帖由+CHUN927+於+13-06-04+發表上

原帖由 Stone2007 於 13-06-04 發表
頭先去蕭小交申請表,校務處個女人面無表情,係咁易揭一揭我本portfolio,話:得架喇,有消息會通知你。:su ...
係咁, 多人爭位馬! 你地今我唸起上年既慘況! 收到表, 仲要等佢電話, 幾時有得in, 印象好似到20/6 後, 分幾日in

回覆:91校網,你派第幾志願?

沙崇好定沙循好d ?老師有愛心嗎?功課多嗎?

tammy0419  沙循  發表於 13-6-5 09:57

引用:沙崇好定沙循好d+?老師有愛心嗎?功課多嗎? +

原帖由 mcdull_yin 於 13-06-04 發表
沙崇好定沙循好d ?老師有愛心嗎?功課多嗎?
當然係沙循啦, 你會唔會見到有人去叩沙崇? 反而沙循, 年年都有百幾二百人叩門。

引用:Quote:原帖由+gcf_cyrena+於+13-06-04+發表

原帖由 CHUN927 於 13-06-04 發表
我都聽到, 上年田小都係咁, 好早考試編班, 跟住每個星期六, 又話唔知咩實習班, 返幾堂,  有些家長比 ...
今天去聖華註冊,都要16/6前俾錢訂書,但呢千幾蚊無得慳,除非咁快知叩門結果啦,但應該無咩可能

引用:Quote:原帖由+mcdull_yin+於+13-06-04+發表

原帖由 garyz88 於 13-06-04 發表
當然係沙循啦, 你會唔會見到有人去叩沙崇? 反而沙循, 年年都有百幾二百人叩門。

...
想問吓沙循嘅全名係咩呀?係咪喺廣源村附近嗰間呀?

引用:Quote:原帖由+CHUN927+於+13-06-04+發表我

原帖由 jemanfong 於 13-06-04 發表
今天去聖華註冊,都要16/6前俾錢訂書,但呢千幾蚊無得慳,除非咁快知叩門結果啦,但應該無咩可能

...
上年阿仔都係派了聖華,交了書簿雜費後,得知有幾家叩門成功了,便去聖華取回註冊証,而學校亦如數退回之前所交費用,工作人員非常有禮貌呢

我想問一問, 点解無乜人講話派到沙官小嘅???
新手媽媽, 女兒9月才K 2, 想知道多少少資料!! Thank you!!

tammy0419  沙官good架  發表於 13-6-5 09:58
‹ 上一主題|下一主題