用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基碧濤分校最新消息
go

樂基碧濤分校最新消息 [複製鏈接]

如題,之前收到學校通知說讓家長晤好太擔心開學,但現在好象沒什麼動靜,有家長知道最新情況嗎?

2    0    0    0

7/6/2013 開埋會就黎料..
裝修一個月都俾多佢啦...

引用:7/6/2013+開埋會就黎料..裝修一個月都俾多

原帖由 mimwing 於 13-05-31 發表
7/6/2013 開埋會就黎料..
裝修一個月都俾多佢啦...
一個月冇可能能完工。

佢要做一個月就可以, 兩個月都你8月頭.. 時間相當充足..
我家是做裝修.. 學校咁簡單o既setting,  有唔多固定傢俬...
根本一個月都好充分..

回覆:樂基碧濤分校裝修動工未?

引用:佢要做一個月就可以,+兩個月都你8月頭..+時

原帖由 mimwing 於 13-05-31 發表
佢要做一個月就可以, 兩個月都你8月頭.. 時間相當充足..
我家是做裝修.. 學校咁簡單o既setting,  有唔多固 ...
裝修完還要過消防,領牌,沒想像中簡單。

開始左啦

Bbrmb 發牌快與慢,睇你熟唔熟例,有人考車牌一次攪掂,有人考十次都唔得,
人地發牌慢係因為未達標,
發牌根本係睇你進度,唔係睇政府,
傳媒經常小題大做啦!

其實呢,,做生意lee 回事,實己開始準備,甚至做緊前期裝修。。如訂造家俬。吾浪費時間

多謝各位提供資料,開始就放心D。好驚阿女無書讀啊,因為已經REJECT其它所有學校了。

已經規劃左幼稚園, 好難唔批, 最多大家挾過好科案大家好..
唔批引發出o既災難性後果係難以想像..
即係港灣豪庭可以推翻, 好多公共空間可以推翻..
我樓下間幼稚園都可以唔俾佢繼續做...好多好多野都可以推翻..
咁以後就不用規劃了...

引用:已經規劃左幼稚園,+好難唔批,+最多大家挾過

原帖由 mimwing 於 13-06-03 發表
已經規劃左幼稚園, 好難唔批, 最多大家挾過好科案大家好..
即係港灣 ...
真實係。。。。碧濤樂基個位規劃左係住宅平臺,而家申請改土地用途。。。好難知批吾批7(July開會)。。。如果吾批。好多家長喊死。。。

如果無規劃,大家實開心。。。。不用批
http://www.info.gov.hk/tpb/tc/plan_application/A_ST_820.html

引用:如果無規劃,大家實開心。。。。不用批 htt

原帖由 liukwanyuen 於 13-06-03 發表
如果無規劃,大家實開心。。。。不用批
http://www.info.gov.hk/tpb/tc/plan_application/A_ST_820.html
乜唔係一早已經規劃好作幼稚園用途咩…… 點解改左版本?? 我仍然對發牌有信心,如果真係唔成功亦相信自己唔會"喊死"囉………

liukwanyuen
當年政府一早批左係幼稚園, 係碧濤花園業主大會已提過...
現在唔係申請改規劃..

回覆:mimwing 的帖子

應該唔係咁簡單,啱啱上 town planning board website meeting agenda, mark 左 ST/820 個申請 "request for deferral", 即係 7 June 唔會審理呢個申請。

引用:liukwanyuen+當年政府一早批左係幼稚園,+係

原帖由 mimwing 於 13-06-04 發表
liukwanyuen
當年政府一早批左係幼稚園, 係碧濤花園業主大會已提過...
現在唔係申請改規劃..
甘係申請。。。。。?

引用:已經規劃左幼稚園,+好難唔批,+最多大家挾過

原帖由 mimwing 於 13-06-03 發表
即係港灣 ...
佢有問題都要等佢fixed咗先可以批gar...現在事實係,佢現在重未註冊(你可上edb個網看)。

hflam 發表於 13-6-4 19:40
佢有問題都要等佢fixed咗先可以批gar...現在事實係,佢現在重未註冊(你可上edb個網看)。

...
想知道學校有咩問題要fix??最差情況都是遲開學吧?

Bear999 發表於 13-6-4 21:11
想知道學校有咩問題要fix??最差情況都是遲開學吧?
我只係想講唔會係一定批gar...
‹ 上一主題|下一主題