用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 矛盾中,請大家幫幫手!
go

矛盾中,請大家幫幫手! [複製鏈接]

大仔考到大家都話好好的學校,我自己都好開心,點知入邊有個老師(好可能做班主任,後尾先知),我們的關係可以講係勢成水火。真係好矛盾,俾阿仔讀,我可以認低威,但唔知以後D日子點過;唔俾佢讀,以後又要煩小學。哎,點揀啊?

1    0    0    0

回覆:矛盾中,請大家幫幫手!

唔明,跟老師事先已認識?

回覆:sbux 的帖子

係吖,早就識了。不過,由於某些原因,大家關係唔好。

培正?我記得你話等民生call waiting? 甘大鑊!如果佢影響到你小朋友的話,真係要啉清楚!

咁就要睇下關係唔好的程度,但如果真係做班主任,都係一年啫.....

醒目開學勳章 貢獻勳章

未必一定教你小朋友喎..
如果咁唔好彩,我會寫信同校長單聲,家長同老師有恩怨,唔係幾好
恐龍家

同校長講聲先啦,,,如果真係做班主任,我maybe轉校,怕影響小朋友,自己又對學校冇左d熱誠,成日稔住果班主任唔好ga野

如果係我小朋友,我會讀另一間,免得子女受罪!就算吾係班主任,要搞你說一句比同事幫下手亦可以啫!

大家不和是你而唔係你仔,如果沒有其他更好學校選擇,為何因你而令仔仔失去好學校機會?再者,1)又未確定誰是班主任,2)就算真係佢係班主任,都未必有事發生?一切都是估喎!以仔仔考慮第一

好多謝大家的意見同建議,一番掙扎,都係放棄,阿仔三年幼稚園的生活唔敢博,希望佢可以開開心心度過。阿仔中意英文同國語,畫畫,操fitD小朋友,再戰小一。

點解要放棄呀?其實嗰個老師都未必會做啲乜,佢都唔想你對佢有投訴架

引用:點解要放棄呀?其實嗰個老師都未必會做啲乜

原帖由 siukeung37 於 13-06-01 發表
點解要放棄呀?其實嗰個老師都未必會做啲乜,佢都唔想你對佢有投訴架

...
我負責送仔仔返學,唔想日日都見面,生活壓力已經開始慢慢變大,希望享受開心的日子。

引用:點解要放棄呀?其實嗰個老師都未必會做啲乜

原帖由 siukeung37 於 13-06-01 發表

...
可以講同學校無緣啦,阿B又話唔中意果度。大家意見一致。所以放棄,祝大家好運。

回覆:FerreDeng 的帖子

居然同老師贡大牙齒印?

引用:居然同老師贡大牙齒印? +

原帖由 Joiv 於 13-06-02 發表
居然同老師贡大牙齒印?
應該唔係同老師,係朋友之間的恩怨。知道佢做老師,但估唔到梗到撞到正。只怪自己唔好彩。

支持!俾我都會咁揀,除非冇第二個選擇

正確決定!讀另一間安心好多!

佢驚過你啦!放心讀啦!

回覆:gisoleung 的帖子

佢驚過你啦 ! 你同佢講“禍不及家人” 比我又唔驚佢呀 如果真係做班主任 米伸請掉另一班lor 呢d無謂人 要我改寫左個仔既前途wor 除非你仲有間好幼稚園啦 如果唔係打死都唔轉 你睇下新聞 小一派位 d 阿媽喊哂甘 你到時又會唔會後悔先

引用:佢驚過你啦+!+你同佢講“禍不及家人”+比我

原帖由 babychinglok 於 13-06-02 發表
佢驚過你啦 ! 你同佢講“禍不及家人” 比我又唔驚佢呀 如果真係做班主任 米伸請掉另一班lor 呢d無謂人 要我 ...
好多謝你嘅支持。其實唔系驚,只系佢嘅中學唔系我杯茶。仲有我揀幼稚園,係著重培養小朋友的品行禮貌,從細教導並培養好的性格和脾氣,並非主要注重學術。我也安排好周一至五的興趣班。

‹ 上一主題|下一主題