用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 沙田崇真中學2009年成績 (會考6科14分佔78.7%)? ...
go

沙田崇真中學2009年成績 (會考6科14分佔78.7%)? [複製鏈接]

沙田崇真中學2009年 (會考6科14分佔78.7%)
沙田崇真中學2012年 (會考6科14分佔69%)

http://studyabroad.s-m-e.biz/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E4%B8%AD%E5%AD%B8banding%E4%BE%8B%E8%A1%A8/

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2230797

當真的話, 咁沙田祟真算是BAND1 中至頭的中學了?
因為禮賢同祟真都收左小兒, 如果係咁, 即係祟真會出路好過禮賢, 而且祟真是英小, 可為小朋友英文打好基礎, 我講得對嗎? 你地又點睇 ?
   0    0    0    0

沙崇都好谷下、是傳統學校、但校風十分好。據說崇小畢業生上沙崇不少都入到精英班。

回覆:沙田崇真中學2009年成績 (會考6科14分佔78.7%)?

崇小唔係一定可以入返沙祟。要全級成績好好,起碼頭20名之內先有機會 ,反而基崇收崇小70%學生,要問清楚。如果,來年沙崇收祟小70%學生就好啦!

哦!! 原來係咁, 但就算是, 佢的英文程度和成績是好過禮賢啦(近幾年), 對嗎?? 哎...我都係近來先睇好多呢方面的資料, 請大家多多指教. 謝謝!

禮賢都好好, 但主要教學語言是中文。

引用:沙田崇真中學2009年+(會考6科14分佔78.7%)

原帖由 yanyan1280 於 13-05-30 發表
沙田崇真中學2009年 (會考6科14分佔78.7%)
沙田崇真中學2012年 (會考6科14分佔69%)
禮賢vs崇小,我選禮賢!(C6係崇小畢業生)

crazymum 發表於 13-6-11 10:23
禮賢vs崇小,我選禮賢!(C6係崇小畢業生)
I also will choose 禮賢 as long as the central allocation not bad.

‹ 上一主題|下一主題