用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 9/7 號大家有無 plan A 同 plan B 架?
go

9/7 號大家有無 plan A 同 plan B 架? [複製鏈接]

小泳 發表於 13-5-28 23:16
Plan A:派到第一/第二志願, book 定枱慶祝

A計劃-------
今年派到頭一、二、三志願都book定檯啦,唔好對叩門咁大期望好了。

B計劃
-------
我諗要預計當日行程,最多可能都係四、五間。所以最多五份。其餘的留待夜晚回家後才預備了,有可能派得好的時候一份都用唔著的。

唔駛咁誇張麻,要六月book定位!不過就真係要回家休息、休息先。我相信沒人能在放榜前一晚睡得好的了!
:verycold: :verycold: :verycold:

黃巴士 發表於 13-5-30 10:39
個人反而覺得要計劃派到哪間要叩門?? 如派了第2-3志願, 仍會叩門嗎??
上年有些中學要影印派位証的.  記得預 ...
都係時候留意定學校附近有沒有影印的地方了。如果以我自己為例,小朋友讀了六年書的地方,竟然真係沒有留意附近有甚麼影印的地方、最近的書局有沒有影印、幾點鐘開門(有d開好早,有d要到10點先開)等等。都係預先安排下好些。
:verycold: :verycold: :verycold:

wwyee 發表於 13-5-30 17:09
其實已準備晒像自行既資料外,仲有咩野會需要影印呀?派位証?畢業試成績?

...

除了派位証要即日甚至放榜後即時找地方去影印之外,其餘都可以預早準備好。可參考這裡:

‹ 上一主題|下一主題