用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請各位小朋友系迦南讀過N1準備升K1嘅JMS解答 ...
樓主: KINKICHAN824
go

請各位小朋友系迦南讀過N1準備升K1嘅JMS解答 [複製鏈接]

回復 DollyCC 的帖子

買曬唔系問題,如果我仔D用品全部用到舊曬,真系行出黎會影響佢地嘅形象,我會買,但系而家唔系啊嘛,仲咁新,點解要買呢??我兩個仔,讀4年,如果年年買,我會有8個書包,8只杯,8個盒,16條毛巾,要咁多黎做乜呢?錢可以洗,但系唔系咁洗咯~

回復 acepno 的帖子

茶點雜費而家未知,但系書簿同其他個人用品之類嘅就已經出左通告話要收咯

PN系無其他雜費嘅,升K1先有,所以你都未洗擔心住,佢派咩你就攞咩啦,但系如果要繼續系迦南讀K1你就要留意下佢嘅書簿雜項同個人用品啦

對!

回覆:KINKICHAN824 的帖子

我明呀!但佢想搵錢ma!

Cutefok, 我小朋友9月讀K1, 都想知個list, 可否pm 俾我? thanks!

cutefok, 我都想要個 list 呀, 請PM埋我呀, Thanks.

醒目開學勳章

引用:Cutefok,+我小朋友9月讀K1,+都想知個list,+

原帖由 scmama407 於 13-05-30 發表
Cutefok, 我小朋友9月讀K1, 都想知個list, 可否pm 俾我? thanks!
你及thythy,唔好意思,今日忙現在先睇到,你地俾email我e俾你。明早!我個list. 喺k1升k2,你地可參考個人用品,應該一樣

我好少上bk, 今日上來見到個post, 忍唔住講幾句
我仔讀pn, 今年升k1, 本已交留位費, 後來收到通知15/6開升k1簡介會, 但29/5之前要交雜費書薄等費用, 即你地上面所講的費用單, 我問老師, 下年學費幾多? 佢話唔知, 未定, 叫我聽15/6簡介會, 我話點解咁奇怪要先交錢才有簡介會? 佢話簡介會係比真正讀的人聽的!
而我係之前幾個月曾多次問過老師, 下年學費幾多? 無實數都應該有大約數吧? 但她們一直不答, 還有, 我問無學券後課程會否唔同? 英文每天約多少時間? 普通話每天約多少時間? 但她們一直答我未定, 我問得多, 就話五月有簡介會, 叫我留意, 到最後郤要先比錢才有簡介會, 我最後放棄了學位, 轉去另一間學校讀k1
我唔想評價太多呢間學校, 係度只係同大家分享下呢件事

回覆:請各位小朋友系迦南讀過N1準備升K1嘅JMS解答

其實會唔會因為下學年開始轉無學卷,所以會比較混亂呢?(我的小朋友9月開始讀迦南pn,所以都想了解多少少)

引用:我好少上bk,+今日上來見到個post,+忍唔住講

原帖由 chBB 於 13-05-31 發表
我好少上bk, 今日上來見到個post, 忍唔住講幾句
我仔讀pn, 今年升k1, 本已交留位費, 後來收到通知15/6開升k ...
請問邊間分校? 我個仔今年入pn,問佢無學券有乜分別,同埋新既學費都冇講。

回覆:ACLOVE 的帖子

佢地俾返嚟果張通告就話系上年嘅學費系2500幾,今年可能會調整,但系調整到幾多就未知,我仔未讀pn之前都系交曬學費先講K1無學券,不過我諗住佢地教得都幾好,就算啦,點知會搞到甘混亂

‹ 上一主題|下一主題