用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kln Tong 揀 Tutor Time 定 Zenith 嘅PN好?!
go

Kln Tong 揀 Tutor Time 定 Zenith 嘅PN好?! [複製鏈接]

個女係細B,剛收到TT下午班插班offer。本身有Zenith嘅offer. 有冇家長小朋友讀緊其中一間可分享下,thanks!

1    0    0    0

回覆:Kln Tong 揀 Tutor Time 定 Zenith 嘅PN好?!

ZENITH好D...

回覆:Kln Tong 揀 Tutor Time 定 Zenith 嘅PN好?!

兩間都幾唔同!如果諗住讀LS就Zenith, 諗住讀IS就TT!但都可以先讀一年N班,出年再考其他K班!學費應該Zenith 平D.

TT

請問樓上兩位媽咪有無特別原因覺得TT或zenith 好D?本身諗住讀一年後再睇定D,想搵間language 好D同埋轉出去易D嘅

我女讀過TT半年playgroup, 1個月TT PN, 二月插班入左英藝,兩間差不多,1.5小時net英文,1.5小時普通話,TT冇書本,冇功課,英藝有書本,有功課,TT 3hr, zenith足3.5hr係學校,TT貴o的。兩間阿女都讀得開心。

感覺上英藝課程緊密o的,有書本,老師會印上taugh, 知道阿女係學校學緊乜,回到家可同佢一齊睇番o的書。TT好純係國際學校,校學會輕鬆o的,睇你想仔女讀邊類型。呀! TT都有勞作,係學校做完,TT下午茶主要是包,餅乾,果汁,英藝會有通粉,粥,包。如有其他問題,可再問我。

提提係讀TT playgroup時發覺學校好多假期, 你可上網睇睇佢地o的校曆,自己比較下。

多謝你詳細嘅資料,我會認真考慮。都想問下點解讀左一個月TT PN 會插班入英藝,小朋友兩歲就要返屋企做功課?會辛苦嗎?

我阿女係10年12月細B,當時諗住做大女,但又想阿女夠兩歲自己返學,唔洗我陪,所以先一夠兩歲就讀多多,諗住8月再讀pn, 但報英藝時佢見議插班,TT已比錢,所以咪讀多多個一個月。我target係本地小學,唔係國際學校,所以點都會轉返出嚟。

功課只係填色同劃線,唔洗一陳就做完,對於女來說,佢當劃畫一樣,好鍾意做(玩), 所有佢都係自己做,我冇幫手,佢都唔比我幫手,由二月返到而家,真係見到佢填色同劃線有進步。
‹ 上一主題|下一主題