用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Excel English ,天后Reader Ship 邊間好些?
go

Excel English ,天后Reader Ship 邊間好些? [複製鏈接]

有無家長可以俾下意見呀?謝

1    0    0    0

回覆:Excel English ,天后Reader Ship 邊間好些?

Excel唔知,但reader就麻麻

回覆:Excel English ,天后Reader Ship 邊間好些?

Thx you all.

回覆:formula0106 的帖子

請問仔仔是小學嗎?

貢獻勳章

回覆:WanSze 的帖子

Excel我唔知,但Readership不錯,我仔上了年半,儲了不少英文生字,而且老師好nice, 最衰在天后,過海太辛苦,所以無讀

回覆:花仔媽咪 的帖子

請問仔仔是幾歲開始上?謝!

引用:有無家長可以俾下意見呀?謝 +

原帖由 WanSze 於 13-05-22 發表
有無家長可以俾下意見呀?謝
我仔已中一,小二時上過几個月Excel, 他自己唔想繼續因為話他嬉戲,佢學唔到野,叫我唔好浪費金錢,方式不適合他,可能他需要傳統教學,其實他提出也好,好貴限制多,無補習社咁彈性

Reader我唔知,但小朋友就有讀緊English Excel。我同小朋友都超like,因佢地鼓勵開心學習同活動教學。分別有讀,寫同講訓練。兼且鼓勵嘗試,唔會因錯文法或串字,即刻停止同糾正。反而會讚小朋友創意同誘導小朋友下次可點樣做好啲!
而家小朋友都每星期讀幾本英文書,得閒會攞支筆作英文故仔。
不過如果鍾意傳統課室形式同計分嘅話,English Excel就未必啱!
‹ 上一主題|下一主題