用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍瑭聖若望 vs 太子明慧 vs 將軍澳綠茵(坑口) ...
go

九龍瑭聖若望 vs 太子明慧 vs 將軍澳綠茵(坑口) [複製鏈接]

九龍塘聖若望下午N班 , 太子明慧同將軍澳綠茵(坑口)上午N班(國際)都有offer,但係因York K1 主流班已收,很大可能K1會轉去York!所以唔知點揀,請大家俾下意見!
   1    0    0    0

回復 hopakpak 的帖子

如果你已決定K1去york讀,咁可以揀間最近屋企嘅讀n班. 小朋友太細,最好揀間唔使搭車,越近屋企越好.

其實三間都唔近我屋企.而且學費都差不多$4XXX. 對於N班來說,我只想阿B返學開心同有自理能力, 如果仲可以打好英文底的話就最好不過. 聽講聖若望係三間之中課程最深同英文最好,不過近年來實在太多負面消息(唔知真定假?); 將軍澳綠茵就是新校, 無過往記錄做參考, 所以都算是對這間幼稚園一無所知,不過會試當日都感覺良好, 校舍新同老師都好nice; 太子明慧校舍一般, 不過網上都有很多正面評論, 應該都ok. 所以真的不知點揀.

引用:其實三間都唔近我屋企.而且學費都差不多$4X

原帖由 hopakpak 於 13-05-19 發表
其實三間都唔近我屋企.而且學費都差不多$4XXX. 對於N班來說,我只想阿B返學開心同有自理能力, 如果仲可以打 ...
SJC 近年來有咩負面消息呀?講嚟聽下!我揀左呢間學校!等我得個知字先啦!

‹ 上一主題|下一主題