用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: wankapo
go

我個女2歲9個月, 上左5堂, 每星期兩小時既PCID課程.. 因為佢自己入去上堂, 我問佢佢都講唔到有咩玩.. 不過有講睇卡通片, 食茶點, 唱歌, 做手工 (分幾個星期咁講比我聽).. 我原本都懷疑佢學到幾多野.. 因為手冊無寫, 仲得幾首歌既曲譜.. 係我仲考慮續唔續報之時..

阿女有一日唱OCTOPUS.. OCTOPUS.. ONE TWO THREE.. 雖然只聽到佢少少既歌詞..但係見到佢好開心做埋手勢比我睇.. 我問佢邊個教?! 佢話雪雪姐姐.. 仲有彈琴.. 曾先生教圖畫.. 仲有同學仔叫XXX.. XXX.. 99話有一日接佢放學時..仲同一個同學手拖手放學.. 好開心^^

引用:我個女2歲9個月,+上左5堂,+每星期兩小時既P

原帖由 Vijoyce 於 13-06-14 發表
我個女2歲9個月, 上左5堂, 每星期兩小時既PCID課程.. 因為佢自己入去上堂, 我問佢佢都講唔到有咩玩.. 不過 ...
我都同意小朋友未必會即時表現到佢課堂學到啲咩… 好似我個女咁… 佢係上星期 (2歲4個月)時突然唱番歲半上playgroup學左2個月keep住每星期堂堂唱既一首歌仔……好surprised d 音佢仲記得…

回覆:葉氏合唱團(康怡)

引用:綜合大家意見,3+歲以上ok,+但3歲以下唔得

原帖由 wankapo 於 13-06-15 發表
綜合大家意見,3 歲以上ok, 但3歲以下唔得!  
我(2。5-3歲)亦無上幾堂了!因為覺得徙時間!

...
我今天特別早十二分鐘去看細仔,剛小明友唱緊bus on the wheel. 有快版有慢版,接住再唱do re me, 最後三分鍾是停了,可能只係攪返d文件!

-

-

-

‹ 上一主題|下一主題