用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 三歲阿囡好怕羞,學乜好??
go

三歲阿囡好怕羞,學乜好?? [複製鏈接]

阿囡好慢熱,又唔敢同人傾計。現已讀幼兒班和學芭蕾舞。想同佢報d英文故事班,希望佢可大膽d。土瓜灣區,有冇好介紹?有無其他課程可提升自信呢?
   0    0    0    0

回覆:Kristy-bb 的帖子

好似我個女,我之前幫她報海天學游水接近一年,喊足一年,試過青年中心英文phonic,堂堂要上到接近放學才肯入課室。後來幫好報柏詩唱歌班,好開心。我估要中她興趣同小焦點在她身上的班會好d.

引用:阿囡好慢熱,又唔敢同人傾計。現已讀幼兒班

原帖由 Kristy-bb 於 13-05-13 發表
阿囡好慢熱,又唔敢同人傾計。現已讀幼兒班和學芭蕾舞。想同佢報d英文故事班,希望佢可大膽d。土瓜灣區,有 ...
比囡囡睇多d小朋友表演,,例如朗誦比賽,唱歌……

我都諗住幫阿囡報柏斯兒童鋼琴班。唱歌班ok嗎?是否唱兒歌?

引用:阿囡好慢熱,又唔敢同人傾計。現已讀幼兒班

引用:Can+try+Smartieland,+there+provide+Story

回覆:Kristy-bb 的帖子

let her have more chances to talk freely with children her age, they will play together and bond very quickly! Give me more chance to talk, and let her know that what she has to say is important!!

‹ 上一主題|下一主題