用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有誰瞭解superkids education center
樓主: fmhk_jj
go

請問有誰瞭解superkids education center   [複製鏈接]

SUPERKIDS,我上過去,唔知班房裡面情況,但從出面睇,層樓又有咁多補習社,我都幾擔心大吉利是要走火警時都幾危險

佐敦果間CHAN,真的很商業,由其是CHAN mum,講說話毫不留情,成日錢錢錢,很多家長也不喜歡她,讀緊也要預繳四個月後的留位費,很過份

idachan 發表於 13-5-31 16:05
佐敦果間CHAN,真的很商業,由其是CHAN mum,講說話毫不留情,成日錢錢錢,很多家長也不喜歡她,讀緊也要預繳四個 ...

呢個係咪之前係sfa做英文老師, 出晒名市儈 !  其實係咩真係咁掂 ?

是的,就是這個賣點,所以咁多人讀,其實初初Miss Chan真的好用心教,但越來越多人一班時,學費加得很厲害,就覺得值唔值呢?陳老太一開口就講錢,一係就sell你中文班,語氣不是個個接受得到,有好多人都讀讀下走了,但也有好多慕而來.

引用:佐敦果間CHAN,真的很商業,由其是CHAN+mum,

原帖由 idachan 於 13-05-31 發表
佐敦果間CHAN,真的很商業,由其是CHAN mum,講說話毫不留情,成日錢錢錢,很多家長也不喜歡她,讀緊也要預繳四個 ...
對,非常商業,老闆娘不停要講$$$,做法似層壓弍推銷員,令人反感。其英文課程沒有系統,worksheets是香港式英文又不停重覆及非常塡鴨式教法,小朋友很不喜歡上課。
本人認為學英文要生動互動多元素課程包括oral 和presentation,才引起學生興趣,推動學生主動學習和増加自信心。這方面,小朋友在Superkids 學得很好,令小朋友非常主動和自信講英文。是一間有良心教育的英文學校。

回覆:請問有誰瞭解superkids education center

Super kids  鐘意挑選英文叻的學生,我想每個老師都喜歡教又乖又叻的學生啦,所以教出來會好啦,如果佢地真有愛心,會唔會選一些英文麻麻地的學生呢?

下!Miss Chan有咁差!我仲報咗暑假班。
Superkids我都報咗;阿女插班小四(私女校),阿仔升小一(直資男校),好擔心入唔到Superkids,請問面試信幾時寄出?

回覆:請問有誰瞭解superkids education center

幾時先知有得面試呀?

請問重可吾可以報名架?幾時Deadline呀?謝謝!

截止報名每年五月卅一日。

回覆:fmhk_jj 的帖子

噢~~升P1都一樣係5月31日截止?

噤~~係吾係明年請早呀?
有冇其他辦法呀?

如報吾到此校,可以試下銅鑼灣果間!
因運作模式及教學與此校一樣。

回覆:Johorma 的帖子

請問可否給我銅鑼灣果間嘅資料?謝謝!

回覆:Johorma 的帖子

請問可否也給我銅鑼灣centre嘅資料?謝謝!

有冇人收到面試信呀??
我見報名表寫16/6開始in了...依家都未收到即係落選了?!

引用:朋友收到信16/6+in,+佢有朋友介紹同揀首選

原帖由 tkwc9 於 13-06-13 發表
朋友收到信16/6 in, 佢有朋友介紹同揀首選星期五上堂的,
但我同另一朋友都未收到 ...
個小朋友升咩小學?

tkwc9  SFA  發表於 13-6-14 16:46

回覆:evacalbee 的帖子

未收到任何回覆。

引用:回復+fmhk_jj+的帖子 1)Position+自己是

原帖由 akys 於 13-05-10 發表
回復 fmhk_jj 的帖子

1)Position 自己是英文Grammar school, 不是補習社
我識得有人考第一全班、操行A都冇得in?

‹ 上一主題|下一主題