用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗新聞
樓主: Toffee888
go

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗新聞   [複製鏈接]

大家記唔記得幾個月前,有個媽咪分享左玫瑰崗面試時的不愉快經歷?
話有個面試老師好惡好粗魯咁對待佢個小朋友,唔知會唔會係同一個?

Mickey10 發表於 13-5-8 17:38
點解由今朝開始我個舊帖子同呢個有關虐童既帖子merge埋既?人地唔知以為我地講緊面試經歷咁小兒科!而家實 ...
唔怪得我覺得怪怪地!,原來兩個post撈埋一起!
做咩要咁做姐?

大把post係講同一間幼稚園,仲要差唔多內容,差唔多時間,都唔見合埋一起。

呢兩個完全係唔同類型,唔同事件,唔同時間。

一個講面試的不愉快經歷,一個係講幼稚園涉嫌虐兒,有無需要合埋一起呀!

虐待學生是一間幼稚園最嚴重的罪行!
如果咁都要盲目撐學校,真係比‘’名校“洗左腦了。

仲係度話校長有教學熱誠,老師有禮貌,仔女返學好開心,咁又如何?
呢d事件,一件都嫌多,呢d變態老師,一個都唔可以存在。
唔好再自掃門前雪,你仔女返的開心,可以減少受害者的傷痛嗎?就代表學校無問題?你只是好彩不在那個變態老師的班上。

llkllkllk    發表於 13-5-10 16:46

LEUNG2858 發表於 13-5-9 16:08
回復 loklokpa 的帖子

張相係真又如何, 相中無其他老師又無其他同學, 在場只証明只有一位小朋友同影相者,  ...
咁影相者當年係咪玫瑰崗老師先?A老師影又好,B老師影又好,對家長來講有咩唔同?對受害者來講有咩唔同?
送小朋友佢學校,最基本學校應該保障學生的人身安全,唔可以受虐待。
學校做唔到,難道無責任?

LEUNG2858  小朋友係無辜, 大家都希望盡快找到真相  發表於 13-5-9 17:26

睇黎,黃校長上新聞時果兩個左右護法,同埋d律師兵團,已經上左BK.
只可惜,家長唔係傻。

攻擊英文老師的英文口音,語法,懷疑佢動機,就代表件事無發生過?
第一,件事有相為證,一個玫瑰崗的學生(校長親口講),著住校服,係校園內被人綁住,點調查都無可能令玫瑰崗毫無責任,只係嚴重程度。
第二,校長對事件的反應,令人失望。一陣扮熟d學生,話見過,住係邊。一陣問完律師又話唔肯定,反口覆舌。新聞訪問全程見佢推卸責任,話net唔係佢地請,又話學生多。隔離個人又話件事“奇怪”,暗示有人搞事。不見半點反省及同情。
唔係應該第一時間,表示震驚以及對男童遭遇感到抱歉,發誓徹查元兇,絕不放過,以及保障每一位學生的安危。

Chirley  TOTALLY AGREE WITH U  發表於 13-5-10 14:25
‹ 上一主題|下一主題