用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
樓主: meowymeowy
go

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗   [複製鏈接]

回覆:mirage 的帖子

係啦!都未聽過有其他學校比 rhs 校長更鐘意出律師信,佢真係當係一間公司咁管理,而唔係用愛心辨一所學校。

secretrose  佢好鐘意出律c信咩..可能好多舊生都做左律c  發表於 13-5-9 09:19

回覆:WiZ 的帖子

如果個老師自己咁告發自己我相信佢以後唔洗指意有學校再請佢。點解你覺得本地老師唔會做得出?

回復 WiZ 的帖子

我覺得無可能係個NET自己做﹗「香港老師」係好大一個範圍,又點可能咁肯定全部是好老師呢?而且,現在學校個個都爭住請NET,東家唔打咪打西家囉。

我信net teacher

引用:事件兩年後先由離職教師揭發..完全理解.+有

原帖由 晞晞爸b 於 13-05-08 發表
事件兩年後先由離職教師揭發..
完全理解. 有邊個會同自己飯碗作對..在職時即使看不過眼唯有啞忍...
個個打 ...
X2.

上面有家長話一齊出嚟支持學校,真的不大理智。點解唔等警方查清楚後才決定呢?為支持而支持?有必要嗎?

LEUNG2858  希望警方盡快查出真相  發表於 13-5-8 14:37

其實我覺得個外籍老師都有份,現在佢比人炒了,深深不份,暴大獲,又話自己都睇唔過眼,所以講出來。正常人看到小朋友比人這樣都會出聲,用假名報警或去信報館,不用等2年之久。佢怕冇人請,我又唔太相信,香港地最需求就是外籍教師,佢根本唔需要怕。

secretrose  今日apple話, 佢早2年已經俾過media同fb, 不過無人關注。  發表於 13-5-9 09:20
LEUNG2858  我都覺得一係有份做, 一係自己做出嚟, 如果唔係兩位變態老師點會比佢正面影個小朋友, 唔怕比人報串/LINK 上網咩......  發表於 13-5-8 15:07

如果個外籍老師真係有份, 我都支持拉咗佢。但係學校都係責無旁貸!

其實眾人面前下跪對小朋友,已是一種很大的恥辱,更何況要用膠紙索住手。玫瑰崗因為很遠,沒有去了解,只知道是HOT SCHOOL。希望不是惡作劇,搞到已決定入讀的家長人心惶惶,而且現在找另一OFFER真是困難。

LEUNG2858  我反而希望只是惡作劇, 起碼確認學校老師唔會真係咁樣對付D 2歲小朋友.........真係好心痛  發表於 13-5-8 15:24

回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

真係好恐怖!真係唔可以接受呢D敎學。

我今朝見到報紙真係好心痛, 我真係接受唔到...綁手跪地真係太過分...

LEUNG2858  罰企都OK, 綁手真係好有問題........  發表於 13-5-8 15:58

回覆:muimuiee 的帖子

好驚好恐怖,怎會做出這種事。好㥽怒

回復 Minimelody 的帖子

我都係咁話,一定是嗰net 揑做或photoshop key 上去的,校長應申請禁制令禁止在警方有調查結局前報紙再出報導,同發信給FB,BK,discuss,meibo,高登禁止有關一切玫瑰崗學校事的改圖,而免形嚮校譽。我相信冇一個學校家長是有「名校斯德哥爾摩症」的。校長快D開記招澄清以及叫過去現在數千校友家長站台支持!

引用:點算呀...我個心好不安呀....5月4日剛註冊

原帖由 LEUNG2858 於 13-05-07 發表
點算呀...我個心好不安呀....5月4日剛註冊了, 昨日蘇淅仲打比我老公confirm唔讀, 叫我地e mail 回覆:crying ...
不要讀不要讓自己後悔BB受䒷

引用:回復+meowymeowy+的帖子 我現在好擔心兒子

原帖由 hv245 於 13-05-08 發表
回復 meowymeowy 的帖子

我現在好擔心兒子有同一遭遇,因為兒子上學初期常不坐好,亦曾因想逃走而咬了ee, ...
如我是你就立即去做

引用:回復+Minimelody+的帖子 我都係咁話,一定

引用:Quote:原帖由+mirage+於+13-05-08+發表回復

原帖由 feipow 於 13-05-08 發表
呢位人兄玫瑰崗你有份架?咁100%肯定?我諗依家大部分RHS過去同現在嘅家長,都會拎住張相,問下自己個小朋 ...
同意

回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

好似有人真係有名校斯德哥爾摩症。。。

引用:回復+Minimelody+的帖子 我都係咁話,一定

原帖由 mirage 於 13-05-08 發表
回復 Minimelody 的帖子

我都係咁話,一定是嗰net 揑做或photoshop key 上去的,校長應申請禁制令禁止在警 ...
除非張相係假,否則事情跟本不能原諒,本人雖然係該校幼稚園到中七舊生,見到如此報導真的十分傷心,但事情要分清黑白,這件事跟本無中間點,校方同所有知情的老師們都必需担後果。

........真係好震驚, 2歲咁細搶野玩一定常有發生...
竟然是好普遍? ! 咁要間學校咁出名.......好震驚....

引用:Quote:原帖由+feipow+於+13-05-08+發表呢位

原帖由 webpaupau 於 13-05-08 發表
同意
同意X2!

‹ 上一主題|下一主題