用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
樓主: meowymeowy
go

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+mirage+於+13-05-08+發表實會

原帖由 wonderland07 於 13-05-08 發表
The news said the principal not yet call the police
The news said the net teachers was fired without known reason, they then post it on facebook. Diff to make a fake photo. It should be real.

回復 魚王 的帖子

實係個外國人被炒後心有不忿立心做假,校長同那小孩家長快D報警。

回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

心痛

點都不可能是假,那有咁細的小朋友會配合表情去造假。肯定有發生過啦。小朋友好慘!

回復 wonderland07 的帖子

校長已向警方備案及找律師,我估所有過去現在將來的家長也相信學校,大家快D企出來開記者會支持學校la.

lamlamming  咁都有作假,理性d啦唔該!!!  發表於 13-5-15 11:03

引用:回復+wonderland07+的帖子 校長已向警方備

原帖由 mirage 於 13-05-08 發表

校長已向警方備案及找律師,我估所有過去現在將來的家長也相信學校,大家快D企 ...
點支持呀。有埋校服和學校背景,咁都有假?

lamlamming  同意!!!  發表於 13-5-15 11:03

我覺得件事真多過假

雖然相信不會全體老師會這樣,但到了這個時候,還有家長不是擔心事件只是冰山一角,是否普遍,而是仍叫其他人來撐校方,學校名譽重要過幼童學生、自己子女安全?

雖然校方仍未正式表態,但是作為教育工作者,如果明知不可為而為之,實在不能接受。

mirage 發表於 13-5-8 08:28

校長已向警方備案及找律師,我估所有過去現在將來的家長也相信學校,大家快D企 ...

就憑"校長已向警方備案及找律師" 就==所有家長也相信學校, 請問邏輯及理據何在?

要使人相信, 就請拿出真實証明出來吧~~

我唔知你係呢間學校既咩野人, 如果真心愛呢間學校既話, 講野要3思, 以免弄巧反拙~~

lamlamming  繼續相信學校既家長,真的無得救,要自己小朋友去受苦!!  發表於 13-5-15 11:04

仲吹到自己有幾叻, 有幾出名, 估唔到背後係甘!? 唔駛錢都唔讀囉! 恐怖!

我今朝見到報紙真係好心痛, 如果嗰個係我個仔, 我真係心如刀割, 學校對小朋友有要求, 要有規矩我完全理解, 我相信亦係家長送子女入學的其中一個原因, 但2歲啫, 洗唔洗咁過份, 我真係接受唔到...可以罰企, 可以罰佢無得玩, 但綁手跪地真係太過分...

lamlamming  想喊*3  發表於 13-5-15 11:05
lovebabyking  agree with you...我睇到想喊  發表於 13-5-9 14:56

首先, 我唔係同玫瑰崗任何一間學校有關連的家長, 但是我真的相信這相片可以造假的機會不高. 但, 為什麼那位已離職的老師要在2年後才公開這照片, 如果她/他是有良心, 愛學生的話, 一早就應該公開, 免其他學生有機會受這樣的刑罰...當然她/他會保飯碗,.. 小孩只不過曷2歲, 任何體罰都是不應該, 更何況如圖片的學生般?

引用:為女兒選校時亦曾到該校參觀,都發現普遍老

原帖由 yk2 於 13-05-08 發表
為女兒選校時亦曾到該校參觀,都發現普遍老師比較傲慢及不理想(惡)失望地即時打消報該校念頭,但未想不到 ...
Agree with the observation re teachers

歷史不斷重演,可悲。

雖然不是我的仔仔,不過睇到我心都碎埋
2歲人仔,洗唔洗甘!
用武力教,父母唔洗俾甘多錢學校教
我地綁他系屋企埋得!
不知所謂!

奉勸 所有曾做出類似行為的所謂
「為人"獅"表」們,若你們想是打份工啫,覺得接受唔到小朋友曵,唔好同自己和小童過唔去,這不是你工作地方,走吧!小朋友本來就是曵,無為害了兒童,害了自己他日等天修吖!! !

實在太太太離譜! 正人渣!!!!持強凌弱,知法犯法! 呢種人唔配做老師! 咁細個人仔用呢種方法? 佢以為自己做懲教署而學生係犯呀?

‹ 上一主題|下一主題