用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 開放日情況
go

開放日情況 [複製鏈接]

今日去左開放日,整體情況好滿意,校舍好大,學生預備好充足,人數限制左,排隊時間唔會好耐,老師學生都有耐性慢慢教,一入去我同仔仔去玩跳跑比賽,好特別,雖然仔仔手腳不協調,但都肯入去玩,之後上左一樓,好多童軍但比較混亂,家長都唔知排邊,,玩左個拼圖,入左個帳篷就走了,之後見到門口有鋼琴表演,男仔彈琴真係好吸引,心急既仔仔當然又要我走啦,又見到排隊,原來係派飛入餐廳,指定時間去到指定課室食個茶點,味道唔錯, 全部講英文,個個都好talk得,之後上多一層,有小朋友係走廊派紙摺飛機,入課室有個好有心機又好怕羞既英華仔教,好有條理,一步一步教,明顯受過訓練的,笨手笨腳既仔仔跟住,摺到7、8成,去另一班房比賽丟飛機,好好玩,之後去左常識室,有得玩射怪獸,好似巴斯光年上身 ,跟住去圖書館,入面好大,好舒服,但時間關係,快快趣做左小勞作就夠鐘去餐廳了,入左去非洲鼓餐廳,好好玩,仲同著往聰明笨伯的侍應影相,最後去聽音樂會,非常出色,尤其中樂團,咁就行到5點半了! 好希望仔仔有機會成為其中一份子,仔仔難捨難離咁問幾時係度返學,哈哈!報告完畢

branma  講得好詳盡呀、我都感受到那份歡欣  發表於 13-5-6 16:20
   1    0    0    0

回覆:Ocean2010 的帖子

報吿得好仔細和詳盡!多謝你。Ocean2010

回覆:哈呣 的帖子

小小補充:童軍室有個熨章的counter,個章有英華名和九龍75旅童軍,好有紀念價值。還有一個新課室叫iLab,D囝好like。有電子人體互動平板。最後走前可到地下有蓋操場買英華souvenir

回覆:開放日情況

好多謝你地嘅分享!

引用:今日去左開放日,整體情況好滿意,校舍好大

原帖由 Ocean2010 於 13-05-04 發表
今日去左開放日,整體情況好滿意,校舍好大,學生預備好充足,人數限制左,排隊時間唔會好耐,老師學生都有 ...
多謝分享,很詳盡

我地就去咗常識室同夢工場玩科學遊戲, 阿仔仲以為視藝室既恐龍骨勞作係真既化石
我地喺音樂室睇表演, 有個拉二胡既同學好nice, 仲叫阿仔摸下佢個二胡, 阿仔居然有啲怕醜!
我地睇最後那場禮堂既表演, 無中樂表演, 有英詩、西洋敲擊樂、合唱團、中國鼓,  最喜歡那場西洋敲擊樂表演, 非常精彩!!

開放日的安排、表演、學生的表現給我們留下深刻的良好印象,並充分體現出老師、學生和家長義工的團隊精神。

多謝分享!
‹ 上一主題|下一主題