用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) n1 8月預備課程
go

n1 8月預備課程 [複製鏈接]

上年有無小朋友無join呢個課程 9月先直接入學??因為人手安全上出現左困難...唔join會點?
   0    0    0    0

引用:上年有無小朋友無join呢個課程 9月先直接

原帖由 NICOLE123 於 13-05-04 發表
上年有無小朋友無join呢個課程 9月先直接入學??因為人手安全上出現左困難...唔join會點?
...
都有人冇join架!
不過我地有join 吖。
自己感覺join左好d,識下老師,識下家長,交換電話,大家交流下意見,互相幫忙,幾好架。
一到九月,我地個個番左工,只可以響group到傾。

NICOLE123 發表於 13-5-4 16:43
...
我冇得join, 我個仔9月出世, 要10月先可以返學, 老師話睇吓9月會唔會有安排.

takjor 發表於 13-5-6 12:50
我冇得join, 我個仔9月出世, 要10月先可以返學, 老師話睇吓9月會唔會有安排.
...

遲開學的都會有適應班的, 不過唔會太長.  我仔係 8 月仔, 九月跟大隊開學. 但係八月的適應班就冇得上, 因為未夠兩歲, 到九月開學時頭兩星期就係適應, 頭三日就有家長陪, 去感恩堂上課一小時, 同場有其他班的適應同學的.  第四日就開始返課室上堂, 但會早放學的, 之後按小朋友進度, 我仔兩週適應期未完, 就已經可以跟大隊返足三粒鐘了.

我仔仔2月大仔, 會join呀, 見佢的8月course好似幾全面啊~~

takjor,我仔都係9月b,10月開學。你係am 定 pm class?
‹ 上一主題|下一主題