用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到樂基天后新校interview 信?
樓主: galaxybag
go

有冇人收到樂基天后新校interview 信? [複製鏈接]

回覆:hohoho~ 的帖子

Teacher-Student ratio = 1:8, but whether there will be 1:8 or 2:16, the staff there said depending on the activities.

回覆:有冇人收到樂基天后新校interview 信?

interview 當日好似見到好多普通話老師,net只見到一個。同我in的都係普通話人,你地呢?

引用:interview+當日好似見到好多普通話老師,ne

原帖由 ahlid 於 13-05-15 發表
interview 當日好似見到好多普通話老師,net只見到一個。同我in的都係普通話人,你地呢?

...
Guide我入waiting room係普通話老師,In我個係廣東話老師,我見隔離枱係英文老師,其他冇乜留意因為我掛住睇住我個仔

IN我果個係鬼婆, 其實主要係問我野,無乜點考我個仔

回復 Charlotte_mom 的帖子

馬𩣑山果間係叫樂基?天后果間唔叫樂基叫樂䔄好似係想同樂基分別出黎。馬𩣑山間校長係邊位?

引用:Quote:Quattrocc+發表於+13-5-15+21:34+Bag

原帖由 bagelchau 於 13-05-15 發表
My girl attended Victoria, tutor time and RM, out of all, I like RM the most.. Teachers are very exp ...
完全一樣!四個point 我都中!

引用:IN我果個係鬼婆,+其實主要係問我野,無乜點

原帖由 hohoho~ 於 13-05-15 發表
IN我果個係鬼婆, 其實主要係問我野,無乜點考我個仔
我個fd鬼婆in又係冇乜考小朋友,我係香港老師講中文,考好多,要玩兩個puzzle,一路玩一路問問題,跟住玩積木,要疊高,仲係好長好幼嘅圓柱形疊高,跟住一齊睇書又問問題,之後又比個puzzle佢自己玩然後同我傾偈。

我係am local. 好高興認識你哋!

我當日都係英文老師in, 主要in 家長,但都有問我女問題。

我覺得d玩具好新好靚。

我好buy樂基嗰套,希望真係同一教學模式。

好似冇乜人報咁GE呢間

引用:好似冇乜人報咁GE呢間

原帖由 hohoho~ 於 13-05-16 發表
好似冇乜人報咁GE呢間
我都有咁既疑問,因為阿女當日interview 表現奇差,完全唔理個老師,可能因為普通話聽唔明,不停周身旭,轉身望後面台既人,老師同佢講故事佢竟然合埋老師本書我同我先生都冇眼睇,諗住一定唔收,點知又收。我老公就話冇人報。但我就話可能係我答老師問題既表現好wahaha.......

請問此校跟樂基有分別嗎?今天打去仲接受申請,囡囡十二月b,話五月二十二仲有第二輪面試!

回復 bagelchau 的帖子

Thanks for your detailed response, Bagelchau. Sounds like PoDs is the perfect fit for your daughter! May I ask, did you find the RM program too strict or rigid for two-year-olds?

我啱啱去交留位費見到仲有人黎交form,跟住問佢地,個staff話因為好多request,同好多人唔知,所以安排第二輪面試,第一輪面試後都留左位比第二輪面試嘅人,但位唔多,特別係am,因為佢地嘅比例一定係1:8。

琴日打去問有關德育同自理嘅問題,今朝個校長親自打俾我回覆,洗唔洗咁感動先。。。

回覆:Markean 的帖子

校長點覆你呀?睇完啲comments, I want my daughter to try too........

引用:琴日打去問有關德育同自理嘅問題,今朝個校

原帖由 Markean 於 13-05-16 發表
琴日打去問有關德育同自理嘅問題,今朝個校長親自打俾我回覆,洗唔洗咁感動先。。。

...
Haha..I wanna know too..我今日問佢地新裝修甲荃問題,即刻比張cert我睇,問佢地個積師都係媽咪,最緊張小朋友各樣安全性,叫我放心!

引用:琴日打去問有關德育同自理嘅問題,今朝個校

原帖由 Markean 於 13-05-16 發表

...
Haha..I wanna know too..我今日問佢地新裝修甲荃問題,即刻比張cert我睇,話佢地個積師都係媽咪,最緊張小朋友各樣安全性,叫我放心!

‹ 上一主題|下一主題